Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Βρέθηκαν ίχνη DNA σε μετεωρίτες που έπεσαν στη ΓΗ

Σχόλιο από Faceof : Αφιερωμένο εξαιρετικά προς τους θρησκόληπτους Ιουδαιοχριστιανούς (αλλά και σε όλους τους θρησκόληπτους ανεξαρτήτως θρηκεύματος) , επειδή .. ....ξέρετε πόσο σας αγαπάω......
Από το ιστολόγιο http://www.mikres-ekdoseis.gr/2011/08/dna.html#more


Αύγουστος, 14, 2011.
Ουάσιγκτον.
Ομάδα της αμερικανικής διαστημικής υπηρεσίας, ΝΑΣΑ, έχει εντοπίσει σε μετεωρίτες που έχουν πέσει στην Αυστραλία και στην Ανταρκτική  στοιχεία αδενίνης και γουανίνης – δύο από τέσσερα συστατικά στοιχεία του DNA,  όπως έγραψε η  εφημερίδα «Κρίστιαν Σάινς Μόνιτορ».


Αυτή η ανακάλυψη οδήγησε τους επιστήμονες στο συμπέρασμα ότι παρόμοιοι μετεωρίτες έπεσαν στο μακρινό παρελθόν της Γης και συνέβαλαν στην δημιουργία της ζωής.
Επί πολλά έτη οι επιστήμονες βρίσκουν στοιχεία του γενεαλογικού δέντρου της ζωής αλλά δεν ήταν βέβαιοι ότι θα μπορούσαν αυτά να επιβιώσουν  μέσω των μετεωριτών που πέφτουν στο έδαφος της γης.

Τα δείγματα αναλύθηκαν από τον Μάικλ Κάλαχαν και η ανάλυση ήταν εντελώς διαφορετική από τις προηγούμενες, η οποία απέκλεισε το ενδεχόμενο ‘μόλυνσης’ της Γης.

Εκτός από την αδενίνη και τη γουανίνη, οι επιστήμονες έχουν βρει και υποξανθίνη και ξανθίνη, δύο χημικές ουσίες που εμπλέκονται σε βιολογικές διαδικασίες.

Η ανακάλυψη των Αμερικανών επιστημόνων έχει οδηγήσει σε πολλούς στο ερώτημα αν αυτά τα βασικά στοιχεία της ζωής έχουν μεταφερθεί  και σε άλλον πλανήτη στο διάστημα.
--
Πηγή: nauka tanjug

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου