Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Ενόχληση ΗΠΑ για το νέο ισραηλινό εποικισμό

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/world/enoxlisi-ipa-gia-to-neo-israilino-epoikismo

Οι ΗΠΑ χαρακτήρισαν "ιδιαίτερα ανησυχητική" την απόφαση του Ισραήλ να εγκρίνει την κατασκευή 277 νέων κατοικιών στον εβραϊκό οικισμό Αριέλ στην κατεχόμενη βόρεια Δυτική Όχθη.

"Γνωρίζαμε πληροφορίες που έκαναν λόγο για την έγκριση αυτή της ανέγερσης κατοικιών στη Δυτική Όχθη. Κρίνουμε ότι αυτό είναι ιδιαίτερα ανησυχητικό", τόνισε η Βικτόρια Νούλαντ, η εκπρόσωπος του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών.

"Όπως είπα και την περασμένη εβδομάδα αναφορικά με άλλες δραστηριότητες που έχουν σχέση με την κατοικία, το είδος αυτό των ενεργειών είναι αντιπαραγωγικό στην προοπτική της επανάληψης των απευθείας διαπραγματεύσεων", τόνισε η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

"Έχουμε συζητήσει το θέμα αυτό με την ισραηλινή κυβέρνηση και θα συνεχίσουμε να διατυπώνουμε τη θέση μας", υπογράμμισε.

"Παραμένουμε δεσμευμένοι στις προσπάθειες οι ενδιαφερόμενες πλευρές να επιστρέψουν στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων", είπε η Νούλαντ.

"Αυτό που χρειάζεται να γίνει είναι να κλείσει εδώ ο κύκλος των ενεργειών που οδηγούν στη λάθος κατεύθυνση και να επιστρέψουν οι δύο πλευρές στο τραπέζι και να ληφθούν θετικά μέτρα και από τις δύο πλευρές προς το στόχο αυτό", τόνισε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου