Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

Με υπηρεσιακή κυβέρνηση 429 ημερών Επανεκκίνηση των συνομιλιών για την άρση του πολιτικού αδιεξόδου στο Βέλγιο

Σχόλιο ιστολογίου μας : Αυτό που συμβαίνει με το Βέλγιο , δεν νομίζουμε πως υπάρχει άλλα προηγούμενο ......πάνω από 1 χρόνο χωρίς Κυβέρνηση και όλα δουλεύουν ρολόι.....τι να πει κανείς...
http://el.wikipedia.org/wiki/%CE%92%CE%AD%CE%BB%CE%B3%CE%B9%CE%BF
Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4650021
Έπειτα από περισσότερο από ένα χρόνο πολιτικού αδιεξόδου, οι διαπραγματεύσεις για σχηματισμό κυβέρνησης στο Βέλγιο άρχισαν εκ νέου με στόχο την έξοδο από τη πολιτική κρίση.

Ο γαλλόφωνος σοσιαλιστής ηγέτης Έλιο ντι Ρούπο, στον οποίο έχει ανατεθεί ο σχηματισμός της επόμενης κυβέρνησης, ξεκίνησε την Τρίτη συναντώντας τον υπηρεσιακό πρωθυπουργό Ιβ Λετέρμ, ο οποίος διαχειρίζεται τις τρέχουσες υποθέσεις μετά τις πρόωρες βουλευτικές εκλογές του Ιουνίου 2010, για να συζητήσουν τη δημοσιονομική κατάσταση της χώρας.

Το Βέλγιο είναι βυθισμένο σε μια πολιτική κρίση που διαρκεί εδώ και 429 ημέρες, εξαιτίας της αδυναμίας φλαμανδικών και γαλλόφωνων κομμάτων να συνεννοηθούν σε θέματα που συνδέονται με το μέλλον της συγκατοίκησης των δύο κοινοτήτων, κυρίως γύρω από τις Βρυξέλλες.


Μέσα στις επόμενες ημέρες, ο Έλιο ντι Ρούπο πρόκειται να διεξαγάγει διαπραγματεύσεις με τους προέδρους των οκτώ φλαμανδικών και γαλλόφωνων κομμάτων, οι οποίοι είχαν αποδεχθεί λίγο πριν από τις θερινές διακοπές να διαπραγματευθούν χωρίς τον πρώτο πολιτικό σχηματισμό της Φλάνδρας, το αυτονομιστικό κίνημα N-VA που βγήκε νικητής από τις τελευταίες εκλογές και έχει απορρίψει ως τώρα όλους τους συμβιβασμούς που έχουν συζητηθεί.

Η αρχή της πραγματοποίησης αυτών των διαπραγματεύσεων συμφωνήθηκε στις 22 Ιουλίου χάρη σε μια στροφή 180 μοιρών των φλαμανδών χριστιανοδημοκρατών του CD&V, οι οποίοι αρνούνταν ως τότε να διαπραγματευθούν για το σχηματισμό μιας κυβέρνηση στην οποία δεν θα συμμετείχε το N-VA.

Μια πρώτη ολομέλεια των οκτώ προβλέπεται να πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 19 Αυγούστου, όμως η σημαντικότερη συνομιλία αναμένεται ότι θα είναι αυτή που θα έχει ο Έλιο ντι Ρούπο στις 23 Αυγούστου με τον αρχηγό των χριστιανοδημοκρατών του CD&V Βάουτερ Μπέκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου