Τρίτη 16 Αυγούστου 2011

ΔΙΑΦΟΡΟΠΟΙΟΥΝΤΑΙ ΑΠΟ ΜΕΡΚΕΛ Υπέρ ευρωομολόγου βουλευτές του CDU

Από το ιστολόγιο http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=22770&subid=2&pubid=63309230

  Με δηλώσεις τους στην εφημερίδα Handelsblatt, βουλευτές του κυβερνώντος Χριστιανοδημοκρατικού κόμματος αίρουν το ταμπού των ευρω-ομολόγων, θέμα για το οποίο επισήμως το Βερολίνο δεν θέλει να γίνεται ούτε συζήτηση.

Υπέρ ευρωομολόγου βουλευτές του CDU



"Οφείλουμε να θέσουμε το θέμα με ποιους όρους θα μπορούσαμε να αποδεχθούμε τα ευρω-ομόλογα", δηλώνει ο Μπούρκχαρντ Μπαλτς, ευρωβουλευτής της CDU στο σημερινό φύλλο της γερμανικής οικονομικής εφημερίδας.
"Δεν χρησιμεύει σε τίποτε να βλέπουμε τα πράγματα σε μαύρο και άσπρο...Δεν πιστεύω ότι τα ευρω-ομόλογα αποτελούν όργανο του σατανά", δηλώνει από την πλευρά του ο βουλευτής της CDU Γιόχαν Βάντεπχουλ, σύμφωνα με ανακοίνωση που εκδόθηκε ειδικά για το θέμα από την Handelsblatt.
Ο Αρμιν Λάτσετ, εκ των μελών της ηγεσίας του κυβερνώντος κόμματος, δήλωσε από την πλευρά του στην εφημερίδα ότι η ευρωζώνη οφείλει "να περάσει σε νέα στάδια ολοκλήρωσης" και "σε τελευταίο στάδιο τα ευρω-ομόλογα" θα πρέπει να περιλαμβάνονται στα διαθέσιμα εργαλεία.
Η Handelsblatt αναφέρει επίσης ότι ευρωβουλευτές της CDU έχουν συντάξει έγγραφο 11 σελίδων στο οποίο απαριθμούνται τα πλεονεκτήματα τέτοιων κοινών για τις χώρες της ευρωζώνης ομολόγων, τα οποία θα αποτελούσαν "ένα μήνυμα ενότητας και στιβαρότητας προς τις αγορές".
Ο εκπρόσωπος της Αγγελα Μέρκελ δήλωσε για μία ακόμη φορά χθες ότι η Γερμανία απορρίπτει την έκδοση ευρω-ομολόγων για την αντιμετώπιση της χρηματοπιστωτικής κρίσης και διαβεβαίωσε ότι το θέμα δεν θα βρίσκεται στην ημερήσια διάταξη της σημερινής συνάντησης της καγκελαρίου της Γερμανίας με τον πρόεδρο της Γαλλίας Νικολά Σαρκοζί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου