Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ρέσλερ: Στη Γερμανία είχαν ρίξει την κυβέρνηση για μία μόνο μεταρρύθμιση

Σχόλιο ιστολογίου μας : ..............
Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    «Στις αρχές της δεκαετίας του 1980 για μια και μόνο μεταρρύθμιση που έγινε στο ασφαλιστικό σύστημα, το εύρος των διαδηλώσεων και των αντιδράσεων έριξε την κυβέρνηση, ενώ στην Ελλάδα επιχειρούνται αλλαγές και μεταρρυθμίσεις ταυτόχρονα σε 4- 5 τομείς». Τάδε έφη ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας Φίλιπ Ρέσλερ από το βήμα του συνεδρίου που συνδιοργανώνουν ο Ελληνικός και ο Γερμανικός Σύνδεσμος Βιομηχάνων και Επιχειρήσεων και το Ελληνογερμανικό Επιμελητήριο, δίνοντας εύσημα στην προσπάθεια που καταβάλλει ο ελληνικός λαός.
 



Μάλιστα, σημείωσε ως παραδείγματα επιτυχημένων μεταρρυθμίσεων τα όσα έχουν γίνει στην υγεία, την οικονομία και το εργασιακό καθεστώς. Ο υπουργός Οικονομίας στάθηκε ιδιαίτερα στην υλοποίηση των μεταρρυθμίσεων (χωρίς να διευκρινίζει αν σε αυτές περιλαμβάνεται και η μείωση του βασικού μισθού), προκειμένου να δημιουργηθούν οι κατάλληλες προϋποθέσεις που θα δώσουν την απαραίτητη ασφάλεια στους Γερμανούς - και όχι μόνο - επενδυτές να προχωρήσουν σε επιχειρηματικές δράσεις.
Ο Γερμανός αντικαγκελάριος, που πριν λίγο καιρό έθεσε πρώτος θέμα μη ελεγχόμενης χρεοκοπίας για την Ελλάδα, σήμερα τάχθηκε υπέρ της παραμονής της στην ευρωζώνη και τόνισε ότι αναγνωρίζει τις προσπάθειες που έχει καταβάλλει η ελληνική κοινωνία έως σήμερα.
Ακόμη ανέφερε ότι το μεγάλο πρόβλημα είναι η χρηματοδότηση των επενδύσεων και για να βρεθεί λύση σε αυτό το εμπόδιο είπε ότι η Γερμανική τράπεζα επενδύσεων είναι διατεθειμένη να διαθέσει πόρους προκειμένου να επενδύσουν στην Ελλάδα οι Γερμανοί επενδυτές. Πρόσθεσε ότι προωθείται και ένα μακροπρόθεσμο πρόγραμμα για τη δημιουργία Επενδυτικής Τράπεζας που θα αξιοποιεί τους πόρους των διαρθρωτικών ταμείων.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου