Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Α. Μπόρχες: «Η Ελλάδα χρειάζεται διαφορετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων» «Το ΔΝΤ δεν είναι καθόλου ευχαριστημένο με την πορεία των αποκρατικοποιήσεων»

Από το ιστολόγιο http://www.tovima.gr/
Α. Μπόρχες: «Η Ελλάδα χρειάζεται διαφορετικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων»
Την εκτίμηση πως η Ελλάδα χρειάζεται ένα ποιοτικά διαφορετικά πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων για να κάνει ανταγωνιστικότερη την οικονομία της κάνει ο Αντόνιο Μπόρχες του ΔΝΤ, επικεφαλής του τμήματος του Ταμείου για την Ευρώπη.

«Πιθανότατα, ανεξάρτητα από το ποιες ήταν οι προσδοκίες, θα χρειαστούμε ένα μεγαλύτερο πρόγραμμα που θα συμπληρώνει τους δημοσιονομικούς στόχους για διεύρυνση των ιδιωτικοποιήσεων και τη δημιουργία πιο ανταγωνιστικής οικονομίας» σημείωσε ο Μπόρχες σε συνέντευξή του στο Dow Jones Newswires.

To πακέτο θα πρέπει να είναι «ποιοτικά διαφορετικό», σημείωσε, υπογραμμίζοντας πως το Ταμείο δεν είναι «καθόλου ευχαριστημένο» με την πορεία του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων.

Μέχρι στιγμής, έχει υπάρξει ενδιαφέρον από χώρες της Μέσης Ανατολής και από άλλες περιοχές, είπε ο αξιωματούχος, τονίζοντας πως η Ελλάδα «πραγματικά πρέπει να εκμεταλλευτεί κάθε ευκαιρία που της παρουσιάζεται»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου