Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Συνάντηση Δημήτρη Ηλιάδη και Ματζιέι Ποπόβσκι Αναγνώριση κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων από ΕΕ Ξεκάθαρη η θέση του Αναπληρωτή Γενικού Διευθυντή της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Αναγνώριση κυπριακών κυριαρχικών δικαιωμάτων από ΕΕ


Τη θέση της ΕΕ για αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και τη ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, επανέλαβε ο Αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της Υπηρεσίας Εξωτερικής Δράσης της ΕΕ Ματζιέι Ποπόβσκι, δηλώνοντας ότι η ΕΕ προσβλέπει στη μείωση της έντασης και τη λύση του Κυπριακού.


Ο κ. Ποπόβσκι συναντήθηκε με τον Υπουργό Άμυνας Δημήτρη Ηλιάδη, ο οποίος τόνισε ότι η Κυπριακή Δημοκρατία είναι αποφασισμένη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα.

Καλωσορίζοντας τον κ. Ποπόβσκι, ο ΥΠΑΜ τον ευχαρίστησε για την προσφορά των υπηρεσιών του προς όλα τα κράτη μέλη και το σημαντικό και αποτελεσματικό ρόλο που διαδραματίζει στις σχέσεις της ΕΕ με τις τρίτες χώρες και άλλους οργανισμούς.

Ενημερώνοντας για τις πρόσφατες εξελίξεις σχετικά με τις έρευνες για φυσικό αέριο στην κυπριακή ΑΟΖ, ο κ. Ηλιάδης είπε ότι η Κύπρος είναι αποφασισμένη να ασκήσει τα κυριαρχικά της δικαιώματα με σοβαρότητα, υπευθυνότητα και απόλυτη προσήλωση στο διεθνές δίκαιο.

Η Κύπρος, τόνισε ο κ. Ηλιάδης, επιδιώκει την ειρήνη και τη συνεργασία στην περιοχή και καλεί την Τουρκία να συμβάλει θετικά για την επίτευξη λύσης στο κυπριακό πρόβλημα.

Κατά τη συνάντηση, ο ΥΠΑΜ αναφέρθηκε στην προετοιμασία της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανάληψη της Προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου το καλοκαίρι του 2012 και στις προσπάθειες που θα καταβληθούν για να επιτευχθούν οι στόχοι της ΕΕ.

Από την πλευρά του ο κ. Ποπόβσκι επανέλαβε τη θέση της ΕΕ για την αναγνώριση των κυριαρχικών δικαιωμάτων της Κυπριακής Δημοκρατίας και την ανάγκη σεβασμού του διεθνούς δικαίου, τονίζοντας ότι η ΕΕ προσβλέπει στη μείωση της έντασης στην περιοχή και στην επίλυση του Κυπριακού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου