Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ομπάμα: «Έτοιμοι για τερματισμό των επιχειρήσεων σε Αφγανιστάν και Ιράκ»

Από το ιστολόγιο http://www.kathimerini.gr/

Ο Ομπάμα χαιρετίζει τη «θυσία» των στρατιωτών και λέει ότι ο πόλεμος τελειώνει.

Ο Αμερικανός πρόεδρος, Μπαράκ Ομπάμα, χαιρέτισε σήμερα, Παρασκευή, τη «θυσία» των στρατιωτών που πολέμησαν στο Αφγανιστάν από την έναρξη του πολέμου πριν από δέκα χρόνια και δήλωσε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να θέσουν τέρμα στις επιχειρήσεις στη χώρα αυτή και το Ιράκ «με υπεύθυνο τρόπο».
«Πριν από δέκα χρόνια σαν σήμερα, σε απάντηση στις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου, η χώρα μας μπήκε στον πόλεμο εναντίον της Αλ Κάιντα και των προστατών της Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν», υπενθύμισε ο Ομπάμα σε ανακοίνωση του, αναφερόμενος σε μια «δεκαετία θυσίας» που έχει στοιχίσει τη ζωή σε «περίπου 1.800 Αμερικανούς πατριώτες».
«Η Μισέλ και εγώ ενωνόμαστε με όλους τους Αμερικανούς για να χαιρετίσουμε πάνω από μισό εκατομμύριο άνδρες και γυναίκες που γενναία υπηρέτησαν στο Αφγανιστάν για να εγγυηθούν ότι η χώρα μας θα παραμείνει ασφαλής», πρόσθεσε ο πρόεδρος.



«Τιμούμε τη μνήμη των περίπου 1.800 Αμερικανών πατριωτών, και πολλών εταίρων της διεθνούς συμμαχίας και Αφγανών που θυσιάστηκαν στο Αφγανιστάν για την κοινή ασφάλεια και την ελευθερία μας», τόνισε ο Ομπάμα.
«Μετά από μια δύσκολη δεκαετία, θέτουμε τέλος με υπεύθυνο τρόπο στους πολέμους του σήμερα (Αφγανιστάν και Ιράκ) από θέση ισχύος», διαβεβαίωσε ο Αμερικανός ηγέτης.
Ο πρόεδρος τόνισε επίσης ότι «είμαστε πιο κοντά από ποτέ στο να νικήσουμε την Αλ Κάιντα και το φονικό δίκτυο της» μετά την εξολόθρευση του επικεφαλής της Οσάμα Μπιν Λάντεν σε μια επιδρομή Αμερικανών καταδρομέων στο Πακιστάν στις αρχές Μαΐου.
«Παρά τις τεράστιες δυσκολίες που εξακολουθούν να υπάρχουν στο Αφγανιστάν, κάναμε τους Ταλιμπάν να βγουν από τα κύρια οχυρά τους, οι αφγανικές δυνάμεις ασφαλείας ενισχύονται και οι Αφγανοί έχουν νέες ευκαιρίες για να καθορίσουν το μέλλον τους», διαβεβαίωσε ο κ. Ομπάμα.
www.kathimerini.gr με πληροφορίες από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου