Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Σόρος: Η κρίση θυμίζει την κατάρρευση της ΕΣΣΔ

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Τα τελευταία χρόνια της Σοβιετικής Ένωσης θυμίζουν στον δισεκατομμυριούχο επενδυτή Τζορτζ Σόρος οι επιπτώσεις σε Ευρώπη και ΗΠΑ των αναταραχών που ταλανίζουν τις αγορές από το 2008.


«Κάτι παρόμοιο συμβαίνει στη Δύση. Είχαμε μια χρηματοπιστωτική κρίση που η αγορά στην πραγματικότητα κατέρρευσε, αλλά διατηρήθηκε ζωντανή από τις αρχές. Πολλοί δεν αντιλαμβάνονται ότι στην πραγματικότητα το σύστημα έχει καταρρεύσει», δήλωσε ο Σόρος στο Bloomberg.

Ο ίδιος δήλωσε ότι δεν είναι σίγουρος πώς μπορεί να λύσει η Ευρώπη τα προβλήματά της. «Δεν είναι εύκολο. Υπάρχει πολύ σύγχυση, είμαι κι εγώ μπερδεμένος».

Το μεγαλύτερο λάθος που έκαναν οι κυβερνήσεις στην αντιμετώπιση της κρίσης του 2008 ήταν ότι δεν θέσπισαν κανόνες για τη ρύθμιση των τραπεζών σε παγκόσμιο επίπεδο, εκτίμησε. Την ώρα που οι αγορές έχουν ενοποιηθεί, τα κράτη συνεχίζουν να θέτουν τους δικούς τους κανόνες, κάτι που έχει επιτρέψει την «απελευθέρωση (των αγορών) να μεταδοθεί σαν επιδημία».
«Η απελευθέρωση είναι πολύ δύσκολο ζήτημα και δεν το έχουμε λύσει σε καμία περίπτωση. Είμαστε πολύ πίσω στη διαδικασία και δεν κάνουμε και μεγάλη πρόοδο», επισήμανε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου