Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Η Τουρκία χρηματοδοτεί νέα αναπτυξιακά έργα στα κατεχόμενα

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com
KATEXOMENA 300x197 Η Τουρκία χρηματοδοτεί νέα αναπτυξιακά έργα στα κατεχόμενα
Σε νέα αναπτυξιακά σχέδια στα κατεχόμενα τα οποία θα χρηματοδοτήσει κυρίως η Τουρκία, αναφέρθηκε μιλώντας στο δελτίο ειδήσεων της τηλεόρασης του παράνομου Μπαϊράκ, ο Υπουργός Συγκοινωνιών της Τουρκίας, Μπιναλί Γιλντιρίμ.


Εντός του 2012, είπε, αναμένεται να ολοκληρωθεί η κατασκευή του βόρειου παραλιακού δρόμου μήκους 71 χιλιομέτρων, του περιφερειακού δρόμου Κερύνειας μήκους 11 χιλιομέτρων, του δρόμου Αμμοχώστου-Τρικώμου μήκους 17 χιλιομέτρων και του δρόμου Πραστειού-Λευκονοίκου Αμμοχώστου μήκους 10 χιλιομέτρων. Εξήγησε επίσης μέσα από χάρτες τα νέα σχέδια που αφορούν την κατασκευή επιπρόσθετων δρόμων συνολικού μήκους 300 χιλιομέτρων.
Αναφορικά με το παράνομο αεροδρόμιο στην κατεχόμενη Τύμπου, ο κ. Γιλντιρίμ δήλωσε ότι για να μπορέσει αυτό να ανταποκριθεί στην αυξημένη κίνηση, πρέπει να αποκτήσει διεθνείς προδιαγραφές, αναφερόμενος στην ανάγκη κατασκευής νέου τερματικού και ενός δεύτερου διαύλου. Θα εφαρμοστεί, πρόσθεσε, το μοντέλο της αυτοχρηματοδότησης (BOT), το οποίο χρησιμοποιείται και στα αεροδρόμια της Αγκυρας, της Σμύρνης και της Αττάλειας στην Τουρκία.
Οσον αφορά το θέμα της λειτουργίας των νέων αερογραμμών του ψευδοκράτους, ο Τούρκος Υπουργός είπε ότι από πληροφορίες που κατέχει, εντός της ερχόμενης εβδομάδας αναμένεται να πραγματοποιήσουν ανεπίσημη επίσκεψη στα κατεχόμενα, μέλη του ΔΣ των Τουρκικών Αερογραμμών τα οποία θα συζητήσουν και εξέφρασε την ελπίδα να καταλήξουν σε κάποιο αποτέλεσμα.
Μιλώντας για τις έρευνες της Κυπριακής Δημοκρατίας για ανεύρεση φυσικού αερίου, ο κ. Γιλντιρίμ χαρακτήρισε την ε/κ πλευρά «αγύριστο κεφάλι», που θέλει πάντα να εκμεταλλεύεται τη «βόρεια» Κύπρο, όπως ισχυρίστηκε.
Η κατάσταση αυτή, συνέχισε, πρέπει πλέον να σταματήσει και επέκρινε την ε/κ πλευρά ότι προβαίνει στις ενέργειες αυτές επειδή νιώθει την ασφάλεια της ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου