Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Ταλιμπάν: "Ο αφγανικός λαός αγωνίζεται κατά των ΗΠΑ"

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Τα δέκα χρόνια "αντίστασης" των Ταλιμπάν στο Αφγανιστάν υποχρέωσαν το ΝΑΤΟ και τους Αμερικανούς να σκεφτούν το ενδεχόμενο να αποσύρουν τα στρατεύματά τους από τη χώρα, υποστηρίζουν οι ισλαμιστές αντάρτες σε ανακοίνωσή τους με την ευκαιρία της 10ης επετείου από τη στρατιωτική επέμβαση στη χώρα.


"Τα τελευταία δέκα χρόνια οι ΗΠΑ στέρησαν από τους Αφγανούς την ισλαμική νομοθεσία τους και επιπλέον στέρησαν από το λαό την ασφάλεια και τη σταθερότητα, όμως το αφγανικό έθνος έδειξε ότι είναι έτοιμο να αγωνιστεί κατά των Αμερικανών εισβολέων", τονίζεται στην ανακοίνωση.
"Οι μουτζαχεντίν σταδιακά ενέτειναν τις επιχειρήσεις τους (...) προκαλώντας πολλές απώλειες και αναγκάζοντας τον εισβολέα να σκεφτεί την αποχώρησή του από τη χώρα", προσθέτουν οι Ταλιμπάν.
Στις 7 Οκτωβρίου 2001, λιγότερο από ένα μήνα μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου στις ΗΠΑ, η αμερικανική αεροπορία άρχισε να βομβαρδίζει το Αφγανιστάν καθώς το καθεστώς των Ταλιμπάν αρνήθηκε να παραδώσει τον ηγέτη της Αλ Κάιντα, Οσάμα μπιν Λάντεν.
Οι Ταλιμπάν ανατράπηκαν μέσα σε λίγες εβδομάδες όμως κατόπιν ανασυντάχθηκαν και έκτοτε συνεχίζουν το αντάρτικο εναντίον του Αφγανού προέδρου Χαμίντ Καρζάι και των 140.000 ξένων στρατιωτών που βρίσκονται στη χώρα.
"Υπό το πρόσχημα της δημοκρατίας, της συνεργασίας, της διατήρησης της ειρήνης και του αγώνα κατά της τρομοκρατίας, η αμερικανική επέμβαση σε ανεξάρτητες χώρες δεν έχει ως σκοπό παρά μόνο την εκμετάλλευση", προσθέτουν οι Ταλιμπάν, χαρακτηρίζοντας τους Αμερικανούς "τον πιο βάρβαρο και άσπλαχνο λαό" που δεν τον σταματάει "κανένα έγκλημα προκειμένου να πετύχει το σκοπό του".
Τα τελευταία χρόνια οι Ταλιμπάν έχουν πολλαπλασιάσει τις επιθέσεις τους, φτάνοντας ακόμη και στην καρδιά της Καμπούλ παρ' όλο που τα μέτρα ασφαλείας στην αφγανική πρωτεύουσα είναι δρακόντεια.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου