Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Τουλάχιστον εννέα νεκροί στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.newsbeast.gr/

Από πυρά των υπηρεσιών ασφαλείας εναντίον διαδηλωτών

Δυνάμεις των συριακών υπηρεσιών ασφαλείας σκότωσαν τουλάχιστον εννέα ανθρώπους ανοίγοντας πυρ εναντίον διαδηλωτών μετά τις προσευχές της Παρασκευής στην Δαμασκό, στη Χομς και άλλες πόλεις, δήλωσαν ακτιβιστές. Σύμφωνα με τους ακτιβιστές, άλλοι τουλάχιστον 30 τραυματίστηκαν.

Ο Ράμι Άμπντελ-Ραχμάν, επικεφαλής της οργάνωσης Συριακό Παρατηρητήριο των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, το οποίο εδρεύει στη Βρετανία, ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι σκοτώθηκαν στη συνοικία Ντούμα της Δαμασκού και τέσσερις στην Μπαμπ Σμπάα, μια συνοικία στην πόλη Χομς, στην κεντρική Συρία, όπου ο στρατός ενεπλάκη σε μάχες με αποστάτες και ενόπλους την περασμένη εβδομάδα. Εικοσιπέντε διαδηλωτές τραυματίστηκαν.

Ακτιβιστές είπαν ότι διαδηλωτές δέχθηκαν πυρά στην περιοχή Ντέιρ αλ Ζορ, όπου κατοικούν φυλές, στην μεθόριο με το Ιράκ, και στην πόλη Χάμα.

Ακτιβιστής είπε στο τηλεοπτικό δίκτυο Αλ Τζαζίρα ότι διαδηλωτές έκαψαν τις σημαίες της Ρωσίας και της Κίνας διότι εμπόδισαν την κύρωση από το Συμβούλιο Ασφαλείας μιας απόφασης η οποία καλούσε την Δαμασκό να τερματίσει την καταστολή των κινητοποιήσεων με κεντρικό αίτημα τον εκδημοκρατισμό της χώρας, που διαρκούν έξι μήνες.

Ο ρώσος πρόεδρος Ντμίτρι Μεντβέντεφ κάλεσε νωρίτερα σήμερα τη συριακή ηγεσία να εγκαταλείψει την εξουσία εάν δεν είναι σε θέση να προωθήσει τις υπεσχημένες μεταρρυθμίσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου