Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

ΕΚΚΛΗΣΗ ΜΕΝΤΒΕΝΤΕΦ ΣΕ ΑΣΑΝΤ

Από το ιστολόγιο http://www.trt.net.tr/
Ο Ρώσος Πρόεδρος ζήτησε από το Σύρο ηγέτη να αποχωρήσει από την εξουσία αν δεν κάνει μεταρρυθμίσεις

Δυο μέρες μετά από το βέτο που άσκησε η Ρωσία στο Συμβούλιο Ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών για τις κυρώσεις κατά της Συρίας ο Πρόεδρος της χώρας, Ντμίτρι Μεντβέντεφ απεύθυνε μήνυμα στον Μπασάρ αλ Άσαντ καλώντας τον «να αποχωρήσει από την εξουσία εάν δεν μπορεί να ηγηθεί των μεταρρυθμίσεων».


7 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν στις διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν σήμερα στη Συρία.
Ο Ρώσος πρόεδρος είπε ότι είναι σε επικοινωνία με την συριακή ηγεσία, τονίζοντας ότι εργάζονται για να γίνουν οι αναγκαίες μεταρρυθμίσεις.
Ο Μεντβέντεφ διευκρίνισε πως στην περίπτωση που η διοίκηση Άσαντ δεν καταφέρει να κάνει αυτές τις μεταρρυθμίσεις θα πρέπει να αποχωρήσει, σημειώνοντας όμως ότι η απόφαση ανήκει στο συριακό λαό και τη διοίκηση της και όχι στο ΝΑΤΟ και στις ευρωπαϊκές χώρες.
Στο μεταξύ εξακολουθούν να μαίνεται η βία στη χώρα. 4 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 27 τραυματίστηκαν στις αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις που έγιναν μετά το τέλος της προσευχής της Παρασκευής.
Η βία στη Συρία επεκτάθηκε και πέρα από τα σύνορα της χώρας. Οι δυνάμεις ασφαλείας πέρασαν τα σύνορα με το Λίβανο και σκότωσαν ένα Σύρο στην κοιλάδα Μπεκάα.
Σύριοι στρατιώτες που κυνηγούσαν τον Αλί αλ Κατίμπ συνέχισαν το ανθρωποκυνηγητό και στο Λίβανο. Ο αλ Κατίμπ σκοτώθηκε στην κοιλάδα Μπεκάα χωρίς ωστόσο να γίνει καμία ανακοίνωση από τους Λιβανέζους αξιωματούχους όσον αφορά το θέμα.
Εντωμεταξύ σύμφωνα με τους ισχυρισμούς οι συγγενείς του Σύρου Προέδρου Μπασάρ αλ Άσαντ πούλησαν τις περιουσίες τους στο εξωτερικό.
Η βρετανική εφημερίδα Daily Telegraph σε δημοσίευμα της ισχυρίστηκε ότι η οικογένεια αλ Άσαντ ρευστοποίησε την περιουσία της έναντι του ενδεχομένου της ανατροπής του καθεστώτος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου