Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Προκλητικές παραβιάσεις FIR από την Τουρκία

Από το ιστολόγιο http://www.sigmalive.com/



Σε θέατρο άκρως επιθετικών επιχειρήσεων από Τουρκικά F-16 μετατράπηκε το Κεντρικό Αιγαίο με απανωτές παραβιάσεις, παραβάσεις και μια εμπλοκή.
Στα πλαίσια της πρωτοφανούς προκλητικότητας που επιδεικνύουν οι Τούρκοι, έξι  F-16 εκ των οποίων τα τέσσερα οπλισμένα, προέβησαν εκτός από τις παραβάσεις του FIR Αθηνών και τις παραβιάσεις του Εθνικού εναέριου χώρου της Ελλάδας και σε μια ηθελημένη εμπλοκή με κλειδωμένο στόχο.



Καταγγελίες Κύπρου στον ΟΗΕ
Σε μια άλλη εξέλιξη, η Κύπρος κατήγγειλε στα ΗΕ τις απειλές Ερντογάν για τις έρευνες στο οικόπεδο 12 καλώντας την Τουρκία να συμβάλει εποικοδομητικά σε λύση του Κυπριακού.
Την καταγγελία διαβίβασε ο μόνιμος αντιπρόσωπος της Κύπρου, στον πρόεδρο της Γενικής Συνέλευσης του διεθνούς οργανισμού και  κυκλοφόρησε ως επίσημο έγγραφο των Ηνωμένων Εθνών.
Στο μεταξύ, «Επικίνδυνο τυχοδιωκτισμό», χαρακτήρισε την προσπάθεια της Τουρκίας να παρεμποδίσει τις γεωτρήσεις της Κυπριακής Δημοκρατίας, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας.
Ο Κάρολος Παπούλιας επισήμανε ότι η επίλυση του Κυπριακού καθίσταται ακόμη πιο επιτακτική από τις εξελίξεις στην ευρύτερη περιοχή της Μεσογείου, καθώς οι «γεωπολιτικές και γεωοικονομικές ισορροπίες έχουν αλλάξει και ο ρόλος της Κυπριακής Δημοκρατίας καθίσταται ακόμα πιο κρίσιμος ως παράγοντας σταθερότητας και ασφάλειας.
«Τραβά το σκοινί» ο Νταβούτογλου
«Ελπίζω ότι κατά τις συνομιλίες για το Κυπριακό τον Οκτώβριο θα υπάρξει εξέλιξη και θα ενωθούν όλες αυτές οι έρευνες. Σε αντίθετη περίπτωση εμείς δεν θα δεχθούμε τη μονομερή αυτή ενέργεια». Αυτό δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου, ακολουθώντας πιστά την τακτική της χώρας του το τελευταίο διάστημα: τις απειλές. 
Ο Νταβούτογλου μιλώντας σε εκπομπή τουρκικού τηλεοπτικού καναλιού είπε ότι οι έρευνες της Άγκυρας θα ενισχυθούν και μεάλλα ερευνητικά πλοία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου