Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Economist: Ο Γιώργος χωρίς φίλους

Σχόλιο ιστολογίου μας : ........δεν ξέρουμε που αποσκοπεί το δημοσίευμα αυτό , αλλά μάλλον ο Economist προσπαθεί να παίξει τον ρόλο του διαμεσολαβητή ,να αλλάξει πρώτα πλευρό και  θα του πούμε όμως, για όσους ανέφερε ως φίλους .....τύφλα να έχουν οι οχτροί .........
Από το ιστολόγιο http://www.isotimia.gr/
Με δεδομένο ότι η φήμη της Ελλάδας στην Ευρωζώνη έχει καταστραφεί, κανείς θα περίμενε ότι θα έψαχνε για φίλους στη γειτονιά της. Όμως, η χώρα δεν είναι καθόλου δημοφιλής για τους γείτονές της, παρατηρεί ο Economist.

Το περιοδικό θεωρεί ότι η πιο απογοητευτική περίπτωση είναι εκείνη της ΠΓΔΜ. «Με την κόντρα να ματαιώνει την προσπάθειά της για ένταξη στο ΝΑΤΟ και την Ευρωπαϊκή Ένωση, οι Μακεδόνες (όπως τους αποκαλεί ο Economist) καταφεύγουν σε τόσο προκλητικά κόλπα όπως το να τοποθετήσουν ένα τεράστιο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, ενός ήρωα τον οποίο διεκδικούν και οι δύο πλευρές, στο κέντρο των Σκοπίων», αναφέρει. «Αυτό δεν μαλάκωσε τη στάση των Ελλήνων».


Το δημοσίευμα συνεχίζει εξηγώντας την κλιμάκωση στις σχέσεις με την Τουρκία, λόγω των ερευνών για πετρέλαιο στην Κύπρο και την ένταση για βραχονησίδες του Αιγαίου.

«Η ελληνική κυβέρνηση έχει κάπως πιο φιλικούς δεσμούς με εκείνη της Αλβανίας», προσθέτει ο Economist. « Όμως, όλοι οι πολίτες τους δεν τα πηγαίνουν εξίσου καλά. Αλβανοί αποτελούν πάνω από το 60% του πληθυσμού των μεταναστών στην Ελλάδα, που αγγίζει το 1 εκατ. Παρότι η κατάστασή τους έχει βελτιωθεί τα τελευταία χρόνια, πολλοί εξακολουθούν να αντιμετωπίζουν διακρίσεις στους δρόμους και στους χώρους εργασίας. Οι Έλληνες συχνά σηκώνουν το φρύδι όταν τα παιδιά των Αλβανών μεταναστών, γεννημένα και μεγαλωμένα στη χώρα, παίρνουν μέρος στους εορτασμούς για την ελληνική ανεξαρτησία».

Τουλάχιστον, η Ελλάδα μπορεί να επικαλείται τις σχετικά αρμονικές σχέσεις της με τη Βουλγαρία. «Η πιο φτωχή χώρα της ΕΕ, που πρόσφατα ταρακουνήθηκε από διαμαρτυρίες, μάλλον δεν είναι ο πιο χρήσιμος φίλος. Όμως, οι Έλληνες δεν έχουν πολλές προσφορές», καταλήγει το δημοσίευμα. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου