Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Δήλωσε Τούρκος υπουργός "Ο Σαρκοζί καλύτερα να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Γάλλων"

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Σφοδρή ήταν η απάντηση της Τουρκίας, μετά τις δηλώσεις Σαρκοζί. Συγκεκριμένα ο Τούρκος υπουργός, αρμόδιος για τις σχέσεις με την Ευρωπαϊκή Ενωση, Εγκεμέν Μπαγκίς δήλωσε πως "ο Γάλλος πρόεδροςθα ήταν να ασχοληθεί με τα προβλήματα των Γάλλων αντί να παριστάνει τον ιστορικό στο θέμα της αρμενικής γενοκτονίας".


"Θα ήταν καλύτερα για την ηρεμία στη Γαλλία, την Ευρώπη και τον κόσμο να εγκαταλείψει ο Σαρκοζί το ρόλο του ιστορικού και να σπάσει λίγο το κεφάλι του για να βγει η χώρα του από την οικονομική δίνη στην οποία βρίσκεται και για να σκεφτεί σχέδια για το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης", δήλωσε ο Μπαγκίς στη διάρκεια επίσκεψής του στο Σαράγεβο, σύμφωνα με το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

"Ως πολιτικοί άνδρες, έχουμε αποστολή όχι να ορίσουμε το παρελθόν ή τα γεγονότα του παρελθόντος. Είναι να ορίσουμε το μέλλον. Εκμεταλλεύεται το αρμενικό ζήτημα ενόψει των γαλλικών προεδρικών εκλογών Ο Σαρκοζί υιοθέτησε αυτή τη στάση πιθανότατα επειδή τρόμαξε με τις τελευταίες δημοσκοπήσεις στη Γαλλία".

Ο Γάλλος πρόεδρος, ο οποίος επισκέπτεται από χθες το Γερεβάν, κάλεσε την Αγκυρα να αναγνωρίσει σύντομα, πριν από τη λήξη της θητείας του, τον Μάιο του 2012, την αρμενική γενοκτονία το 1915 και το 1916 στην Τουρκία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου