Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

SocGen: Είναι 65% πιθανό οι ΗΠΑ να μπουν σε νέα ύφεση / Γκάιτνερ: Ετοιμαστείτε, έρχεται ένα νέο Κρατικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Στεγαστικών Δανείων

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/

XRIMANEWS.GR
Με βάση τις σημερινές συνθήκες και αν δεν αλλάξει κάτι εντυπωσιακά προς το καλύτερο οι πιθανότητες οι ΗΠΑ να μπουν σε νέα ύφεση είναι 65% σύμφωνα με την Societe Generale η οποία είναι η πρώτη εταιρία που δίνει τόσο μεγάλες πιθανότητες για μία νέα αμερικανική ύφεση. Την προηγούμενη εβδομάδα η Goldman Sachs σε έκθεση της αναβάθμισε την πιθανότητα νέας ύφεσης για τις ΗΠΑ, υπολογίζοντας τες μεταξύ 30-40%.



Τα διαγράμματα είναι από την έκθεση της SocGen: το πρώτο δείχνει ότι οι χρηματοικονομικές συνθήκες έχουν γίνει αρνητικές - κάθε φορά στο παρελθόν που ο συγκεκριμένος δείκτης έφτασε κάτω από το -2, με εξαίρεση το 1998, η αμερικανική οικονομία πέρασε σε ύφεση. Το δεύτερο μετατρέπει το πρώτο σε πιθανότητες ύφεσης και δείχνει ότι αυτές είναι, σήμερα, στο 65%.
XrimaNews.gr

XRIMANEWS.GR
Η αγορά κατοικίας είναι για πολλούς το μεγαλύτερο πρόβλημα της αμερικανικής οικονομίας και αν δεν μπει σε τροχιά ανάρρωσης πολύ δύσκολα θα ορθοποδήσει η οικονομία συνολικά – Όταν, λοιπόν, ο Αμερικανός ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε σήμερα ότι έρχεται σύντομα ένα νέο Κρατικό Πρόγραμμα Χρηματοδότησης Στεγαστικών Δανείων οι αγορές αντέδρασαν ιδιαίτερα θετικά καθώς οι ελπίδες αναζωπυρώθηκαν ότι ίσως η αμερικανική οικονομία αποφύγει την ύφεση ή ακόμη και αν αυτό δε συμβεί ίσως να πρόκειται για μία γρήγορη και μικρή ύφεση της οποία θα ακολουθήσει μία σταθερή και μακροχρόνια ανάπτυξη.
Το Πρόγραμμα θα τρέξει από την ανεξάρτητη Ομοσπονδιακή Χρηματοοικονομική Αρχή Κατοικίας και σύμφωνα με τις δηλώσεις του Γκάιτνερ θα είναι μεγάλο αρκετά ώστε να κάνει τη διαφορά στην αμερικανική αγορά κατοικίας.
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου