Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 2011

Θέλουν ξανά τη SIEMENS στην Ελλάδα οι Γερμανοί

Από το ιστολόγιο http://briefingnews.gr/

Για την επιστροφή της SIEMENS στην Ελλάδα πιέζουν οι Γερμανοί σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες. Το θέμα μάλιστα έθεσε ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών, Φίλιπ Ρέσλερ,  στον υπουργό οικονομικών Βαγγέλη Βενιζέλο τονίζοντας ότι «είναι μια νέα εταιρεία καθαρή και διαφανής».
Μετά την πολύκροτη υπόθεση των μαύρων ταμείων και τις επιστολές, που είχε στείλει ο Χάρης Παμπούκης, τόσο στη νέα διοίκηση του γερμανικού κολοσσού αλλά και στη γερμανική κυβέρνηση, το θέμα και από πλευράς Ελλάδας έχει παγώσει.

Μάλιστα μετά και την παραίτηση του κ. Παμπούκη το θέμα χειρίζεται η Νομική Υπηρεσία του Υπουργείου Οικονομικών. 

Πάντως  ελληνικές κυβερνητικές πηγές τόνιζαν ότι ο κ. Ρέσλερ δεν άφησε ούτε υπόνοια στις συζητήσεις του με την πολιτική ηγεσία της Ελλάδας για ενδεχόμενο σχέδιο του Βερολίνου περί πτώχευσης, όπως ανέφεραν κυρίως τα διεθνή Μ.Μ.Ε..

«Είναι θέμα που χειρίζεται αποκλειστικά η Μέρκελ και ο Σόιμπλε» είπαν χαρακτηριστικά.

Μίλησαν για τον καιρό μπροστά στις κάμερες 

Μιάμιση ώρα διήρκησε η συνάντηση του Φίλιπ Ρέσλερ με τον Γιώργο Παπανδρέου και εκτός από τον ωραίο καιρό για τον οποίο μίλησαν μπροστά στις κάμερες, όταν αυτές έκλεισαν, το επενδυτικό ενδιαφέρον της Γερμανίας κυριάρχησε ως βασικό θέμα.

Και μπορεί ο πρωθυπουργός να του επεσήμανε  ότι  «η χώρα διαθέτει πολλά συγκριτικά πλεονεκτήματα και η επένδυση στην Ελλάδα είναι επένδυση στην Ελλάδα του μέλλοντος» αλλά ο γερμανός υπουργός οικονομίας και τεχνολογίας  να βάζει μετ’ επιτάσεως το δυσμενές περιβάλλον που υπάρχει στην Ελλάδα για τους επιχειρηματίες, αλλά και την βασική προϋπόθεση να προχωρήσουν οι μεταρρυθμίσεις  στο στάδιο της υλοποίησης τους και όχι μόνο ως νομοθετικές πρωτοβουλίες.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου