Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Επιστολή Παπούλια προς Χριστόφια Ευχές για την επέτειο της ανεξαρτησίας και για δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Επιστολή Παπούλια προς Χριστόφια


Παρά την έλλειψη συμβολής της τουρκικής πλευράς για μια συνολική, δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού που θα βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ και παρά την εμμονή της Τουρκίας στην επιβολή νέων τετελεσμένων, η Ελλάδα εξακολουθεί να πιστεύει στην ανάγκη και τη δυνατότητα της εξεύρεσης αμοιβαίας αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, μέσω της εν εξελίξει διαπραγματευτικής προσπάθειας που ξεκίνησε και συνεχίζεται ως αποτέλεσμα των δικών σας πρωτοβουλιών και εποικοδομητικών προτάσεων.


Αυτό αναφέρει ο Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας σε επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια, με την ευκαιρία της 51ης επετείου της ανεξαρτησίας της Κυπριακής Δημοκρατίας, διαβεβαιώνοντας ότι η Ελλάδα δεν θα φεισθεί προσπαθειών και αποφασιστικότητας, μέχρι να δικαιωθεί η κυπριακή υπόθεση. Με όλες της τις δυνάμεις, θα συνεχίσει να παρέχει κάθε συνδρομή και υποστήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία, σημειώνει.

Ο κ. Παπούλιας απευθύνει εκ μέρους του ολόκληρου του ελληνικού λαού και του ίδιου προσωπικά τις πιο εγκάρδιες ευχές για την ελευθερία και την ευημερία του κυπριακού ελληνισμού και ολόκληρου του κυπριακού λαού.

''Ο σεβασμός της κυπριακής ανεξαρτησίας, η διαρκής συνεργασία και ο πλήρης συντονισμός με την κυπριακή Κυβέρνηση συνιστούν τον ακρογωνιαίο λίθο της πολιτικής της Ελλάδος στο Κυπριακό, το οποίο παραμένει το κορυφαίο ζήτημα της εξωτερικής της πολιτικής. Κοινός στρατηγικός μας στόχος είναι η λήξη της τουρκικής κατοχής και η επανένωση της μαρτυρικής νήσου, στο πλαίσιο μιας συνολικής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης που θα βασίζεται στις Αποφάσεις του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ και θα είναι σύμφωνη με τις αρχές και τις αξίες της ΕΕ'', σημειώνει.

Προσθέτει πως ''παρά την έλλειψη συμβολής της τουρκικής πλευράς σε αυτή την κατεύθυνση και παρά την εμμονή της Τουρκίας στην επιβολή νέων τετελεσμένων, η Ελλάδα εξακολουθεί να πιστεύει στην ανάγκη και τη δυνατότητα της εξεύρεσης αμοιβαία αποδεκτής, δίκαιης και βιώσιμης λύσης, μέσω της εν εξελίξει διαπραγματευτικής προσπάθειας που ξεκίνησε και συνεχίζεται ως αποτέλεσμα των δικών σας πρωτοβουλιών και εποικοδομητικών προτάσεων''.

''Σε κάθε περίπτωση, θα ήθελα να σας διαβεβαιώσω για ακόμη μία φορά, ότι η Ελλάς δεν θα φεισθεί προσπαθειών και αποφασιστικότητας, μέχρι να δικαιωθεί η κυπριακή υπόθεση. Με όλες της τις δυνάμεις, θα συνεχίσει να παρέχει κάθε συνδρομή και υποστήριξη στην Κυπριακή Δημοκρατία'', καταλήγει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου