Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σχεδιάζει αλλαγές ως πρωθυπουργός «Πιο δημοφιλής ο Πούτιν από εμένα» παραδέχεται ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ

Σχόλιο ιστολογίου μας : .....μην στενοχωριέσαι Ντμίτρι , ο Βλαντιμίρ σε προσέχει......
Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ με τον Βλαντιμίρ Πούτιν   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Μόσχα, Ρωσία
Ο πρόεδρος της Ρωσίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ υποσχέθηκε να προβεί σε μεγάλες αλλαγές στη σύνθεση της κυβέρνησης της χώρας εάν αναλάβει πρωθυπουργός, μετά τη σχεδιαζόμενη αλλαγή ρόλων με τον Βλαντιμίρ Πούτιν.

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ είπε ότι ένας λόγος για την απόφαση ο Πούτιν να επιστρέψει στο Κρεμλίνο και ο ίδιος να απόσχει από τις προεδρικές εκλογές είναι ότι ο σημερινός πρωθυπουργός είναι πιο δημοφιλής από τον ίδιο.

«Η κυβέρνηση πρέπει να ανανεωθεί. Θα γίνει μια πλήρης ανανέωσή της -θα είναι μια κυβέρνηση που θα αποτελείται από νέα πρόσωπα. Νομίζω πως αυτό είναι σημαντικό» δήλωσε ο Μεντβέντεφ σε συνέντευξή του σε ένα από τα μεγαλύτερα ρωσικά τηλεοπτικά δίκτυα, σύμφωνα με το απομαγνητοφωνημένο κείμενο που δόθηκε στην δημοσιότητα.

Αρνήθηκε ότι οι εκλογές έχουν κριθεί εκ των προτέρων.

«Ας αφήσουμε τον λαό να αποφασίσει ποιον θα ψηφίσει. Ας τον αφήσουμε να αποφασίσει ποια πολιτική δύναμη θα υποστηρίξει. Αυτή είναι η δημοκρατία» είπε.

Στις 24 Σεπτεμβρίου ο Ντ.Μεντβέντεφ ανακοίνωσε ότι δεν θα διεκδικήσει μια δεύτερη θητεία στις προσεχείς προεδρικές εκλογές του Μαρτίου και ζήτησε από τον Βλαντιμίρ Πούτιν να θέσει αυτός υποψηφιότητα.

Από την πλευρά του, ο Ρώσος πρωθυπουργός ανακοίνωσε το Σάββατο ότι θα είναι υποψήφιος στις
προεδρικές εκλογές, τις οποίες αναμένεται να κερδίσει καθώς δεν υπάρχει πραγματική αντιπολίτευση στη χώρα, στην ηγεσία της οποίας βρίσκεται περίπου 12 χρόνια.
Newsroom ΔΟΛ, με πληροφορίες από ΑΠΕ/Reuters/Γαλλικό

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου