Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΒΡΑΖΕΙ Ο ΑΡΑΒΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ Διαδηλώσεις σε Συρία,Υεμένη,Ιορδανία.

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

ΣΥΡΙΑ

Δεκάδες χιλιάδες πολίτες ξεχύθηκαν και σήμερα στους δρόμους σε ολόκληρη τη Συρία ζητώντας την απομάκρυνση του προέδρου της χώρας Μπασάρ αλ-Άσαντ.
Την ίδια ώρα στο κεντρικό τμήμα της Συρίας συνεχίζονται οι συγκρούσεις ανάμεσα στις καθεστωτικές δυνάμεις και λιποτάκτες του στρατού που εισχώρησαν στο κίνημα αμφισβήτησης.
Το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων μετέδωσε ότι επτά στρατιώτες και αστυνομικοί σκοτώθηκαν στην επιχείρηση κατά των λιποτακτών στη πόλη Ραστάν.

ΥΕΜΕΝΗ

Αντικαθεστωτικές συγκεντρώσεις λαμβάνουν χώρα και στην Υεμένη, όπου πολίτες της χώρας ζητούν την απομάκρυνση του προέδρου Αλί Αμπτάλλα Σάλεχ.Το συγκεντρωμένο πλήθος φώναζε συνθήματα κατά του καθεστώτος αλλά και συνθήματα αλληλεγγύης προς το κίνημα αμφισβήτησης στη Συρία.



Διαδήλωση πραγματοποίησαν και οι υποστηρικτές του προέδρου Σάλεχ χαιρετίζοντας την επιστροφή του από τη Σαουδική Αραβία, όπου νοσηλευόταν για τρεις μήνες μετά τον τραυματισμό του σε επίθεση στη Σαναά.
Στις διαδηλώσεις δεν σημειώθηκαν επεισόδια ή ένοπλες επιθέσεις.

ΙΟΡΔΑΝΙΑ

Διαδηλώσεις πραμγματοποιήθηκαν και στην Ιορδανία. Χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο Αμάν αλλά και σε άλλες μεγάλες πόλεις της χώρας, ζητώντας την παραίτηση του πρωθυπουργού Μαρούφ Μπαχίτ και τη διάλυση της Κάτω Βουλής.
Περίπου 4.000 ακτιβιστές, που ανήκουν στο κίνημα της Μουσουλμανικής Αδελφότητας, στην αντιπολίτευση και σε ομάδες νέων, διαδήλωσαν έξω από το Μεγάλο Τζαμί του Χουσέιν στο κέντρο του Αμάν, μετά από τη σημερινή προσευχή, φωνάζοντας το σύνθημα «Δε θα μπορέσετε να μας κοροϊδέψετε».






30/09/2011 - 20:32

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου