Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Υπέρ της «Ανατολικής Συνεργασίας» ο Παπανδρέου

Από το ιστολόγιο http://www.tanea.gr/

Υπέρ της προώθησης της «Ανατολικής Συνεργασίας» με την ΕΕ μέσω ενός συγκεκριμένου πλαισίου αξιών και κανόνων τάχθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου στην παρέμβασή του στο δείπνο των ηγετών της ΕΕ και της «Ανατολικής Συνεργασίας»
που έλαβε χώρα στη Βαρσοβία και έδωσε την ευκαιρία στον πρωθυπουργό για μία σειρά σημαντικών επαφών.


Στο περιθώριο του δείπνου των ηγετών της Ευρωπαϊκής Ένωσης, ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με την καγκελάριο της Γερμανίας Ανγκελα Μέρκελ την οποία και συνεχάρη για την υπερψήφιση από το γερμανικό κοινοβούλιο των αποφάσεων της 21ης Ιουλίου.

Επίσης ο Γιώργος Παπανδρέου συναντήθηκε με τους πρωθυπουργούς της Ιρλανδίας, της Πορτογαλίας και Ισπανίας, τον αντιπρόεδρο της Βρετανίας καθώς και με τον πρωθυπουργό της Γαλλίας Φρανσουά Φιγιόν.

Ο Παπανδρέου συναντήθηκε επίσης με τον πρωθυπουργό της Εσθονίας καθώς και με τους προέδρους της Ουκρανίας και της Γεωργίας.

Τα ενεργειακά και οι διμερείς σχέσεις βρέθηκαν στο επίκεντρο της συνάντησης που είχε με τον πρόεδρο του Αζερμπαϊτζάν Αλίεφ.

Σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός θα συναντηθεί στο Παρίσι με τον γάλλο πρόεδρο Νικολά Σαρκοζί ενώ πριν την αναχώρησή του από την Βαρσοβία συναντήθηκε με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Χέρμπαν Φαν Ρόμπαϊ και την πρωθυπουργό της Σλοβακίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου