Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Αρχίζει μια πιο εντατική φάση συνομιλιών Μπάτενχαιμ: Ολοκληρώθηκε η συζήτηση όλων των κεφαλαίων

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Αρχίζει μια πιο εντατική φάση συνομιλιών


Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή η συζήτηση από τους ηγέτες των δύο κοινοτήτων όλων των κεφαλαίων στα πλαίσια των απευθείας διαπραγματεύσεων για επίλυση του Κυπριακού και μια πιο εντατική φάση θα αρχίσει από την επόμενη εβδομάδα, με τη συζήτηση να αγγίζει όλα τα κεφάλαια, δήλωσε η Ειδική Αντιπρόσωπος του Γενικού Γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών Λίζα Μπάτενχαιμ.


Σε σύντομη δήλωσή της μετά τη συνάντηση του Προέδρου της Δημοκρατίας Δημήτρη Χριστόφια και του Τουρκοκύπριου ηγέτη Ντερβίς Ερογλου, η κ. Μπάτενχαϊμ ανέφερε ότι «οι δύο ηγέτες συναντήθηκαν σήμερα και αντάλλαξαν απόψεις για τις εσωτερικές πτυχές της ασφάλειας», προσθέτοντας ότι «θα συναντηθούν ξανά την Τρίτη, 4 Οκτωβρίου στις 10:00».

«Κατά τη διάρκεια των τελευταίων δεκατεσσάρων συναντήσεων τους», είπε, «κάλυψαν όλα τα κεφάλαια», συμπληρώνοντας ότι «την επόμενη εβδομάδα θα προχωρήσουν σε μια πιο εντατική φάση συζήτησης όλων των κεφαλαίων».

Ερωτηθείσα κατά πόσο η τουρκοκυπριακή πλευρά κατέθεσε εισήγηση για να συζητηθεί το θέμα του φυσικού αερίου στα πλαίσια των διαπραγματεύσεων, η κ. Μπάτενχαϊμ απάντησε αρνητικά.

Απαντώντας σε ερώτηση ως προς το πόσες συναντήσεις θα έχουν οι δύο ηγέτες ως την επικείμενη συνάντησή τους με τον Γενικό Γραμματέα του ΟΗΕ Μπαν Γκι-μουν, η κ. Μπάτενχαιμ είπε ότι «έχουν προγραμματίσει έξι συναντήσεις εντός των επόμενων τριών εβδομάδων».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου