Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Ο κίνδυνος αδιεξόδου της ελληνικής οικονομίας ελλοχεύει…- Το ΧΑ διολισθαίνει ως συνήθως, οι τράπεζες υποχωρούν ως συνήθως και το μέλλον άδηλο….Πουλάνε Citi, Cheuvreux - Στο 65% σταθερά το ελληνικό CDS

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

(upd9)Το ομιχλώδες τοπίο που περιβάλλει την ήδη θολή ελληνική πραγματικότητα δεν έχει καθαρίσει, καθώς παραμένει ασαφές και αβέβαιο το μέλλον της χώρας.
Οι πολιτικοί της Ευρώπης χωρισμένοι στη μέση σχεδόν, οι μισοί δεν αποκλείουν χρεοκοπία της Ελλάδος αλλά αποκλείουν έξοδο της από το ευρώ οι άλλοι μισοί θεωρούν ότι μπορεί να υπάρξει νέο haircut στο χρέος ενώ δεν αποκλείουν και την χρεοκοπία.
Οι γερμανικές τράπεζες δηλώνουν επίσημα ότι τάσσονται κατά ενός haircut 50% αλλά ανεπίσημα υποστηρίζουν ότι ακόμη και αν συμβεί θα μπορέσουν να το αντιμετωπίσουν.
Όλα αυτά, δεν είναι προσδοκίες εξόδου από την ασφυκτική ελληνική κρίση, όλα αυτά δεν καλλιεργούν προσδοκίες για αλλαγή τάσης όλα αυτά δεν εμπνέουν αισιοδοξία.
Η Ελλάδα βρίσκεται στα πρόθυρα χρεοκοπίας αυτό το έχουν πλέον κατανοήσει όλοι αλλά η ουσία είναι ότι τα βήματα ή οι πρωτοβουλίες που λαμβάνονται δεν εμπνέουν.
Οι επενδυτές έχουν απογοητευτεί, οι funds managers μετρούν αντίστροφα ενώ οι απανταχού οικονομολόγοι οριοθετούν το χρόνο χρεοκοπίας της Ελλάδας.
Με αυτή την στρατηγική η ελληνική οικονομία θα βγει από την ύφεση; Με αυτή την πρακτική θα καλλιεργηθεί η προοπτική ότι οι αξίες στην Ελλάδα υπάρχουν; Με αυτή την πολιτική η Ελλάδα από το χείλος του γκρεμού θα επανέλθει στην ανάπτυξη;
Προφανώς και όχι η Ελλάδα κινείται χωρίς πυξίδα χωρίς κατεύθυνση χωρίς προοπτική.
Ο μόνος τρόπος να αλλάξει αυτή η φθοροποιός κατάσταση είναι η ΕΕ αποφασιστικά να βοηθήσει την Ελλάδα και η Ελλάδα αποφασιστικά να βοηθήσει τον εαυτό της.
Μεσοβραχυχρόνια η κοινωνία θα υποστεί σοβαρής συνέπειες αλλά τουλάχιστον θα σωθεί η χώρα.
Σε αυτό το περιβάλλον όπου κυριαρχεί η αβεβαιότητα και η ελπίδα βρίσκεται στον ναδίρ είναι εύλογο το επενδυτικό ενδιαφέρον να έχει περίπου επαλειφθεί.
Το ΧΑ σήμερα έκλεισε στις 798 μονάδες, μια ανάσα από το κρίσιμο τεχνικό σημείο των 800 μονάδων, με πτώση -0,52%, τον τζίρο στα 37,7 εκατ και τον όγκο των μετοχών στα 18,7 εκατ.
Ο τραπεζικός κλάδος δέχθηκε πιέσεις που δεν του άφησαν πολλά περιθώρια να αντιδράσει.
Η Εθνική έκλεισε στα 2,75 ευρώ -0,72% με αποτίμηση 2,62 δις ευρώ.
Η Alpha στα 1,33 ευρώ -3,62% με αποτίμηση 710 εκατ. ευρώ.
Η Eurobank στα 0,93 ευρώ -3,13% με κεφαλαιοποίηση 514 εκατ. ευρώ.
Η Πειραιώς έκλεισε σταθεροποιητικά στα 0,47 ευρώ με αποτίμηση 537 εκατ. ευρώ.
Η Marfin ανοδικά +5,88% στα 0,36 ευρώ με κεφαλαιοποίηση 579 εκατ. ευρώ.
Η Proton bank στα 0,24 ευρώ σταθεροποιητικά με συνολική αποτίμηση 15 εκατ. ευρώ.
Από τις μετοχές του εικοσάρη πλην τραπεζών ο ΟΠΑΠ +0,66%, η Ελλάκτωρ +5,04%, τα ΕΛΠΕ σταθεροποιητικά στα 5,88 ευρώ, ο Τιτάνας -1,08%, η ΕΕΕΚ -1,27%.
Από τους ξένους για πολλοστή φορά αποδεικνύεται ότι έχουν εγκαταλείψει το ΧΑ. Οι κινήσεις τους οριακές και σήμερα πωλητές...
Στην Εθνική η Citigroup με 80 χιλ μετοχές
Στην Alpha 300 χιλ η Citigroup
Στην Eurobank 235 χιλ η Citigroup και 233 χιλ η Cheuvreux η οποία συνεχίζει την συναλλακτική της δραστηριότητα μειούμενη
Στην Κύπρου 300 χιλ η Citigroup η οποία επίσης συνεχίζει τις συναλλαγές οι οποίες βαίνουν μειούμενες


Τα ελληνικά CDS μονίμως αρνητικά…

Τα ελληνικά CDS στο 65% ή 6500 μονάδες βάσης που αποτελούν ιστορικό ρεκόρ μονίμως στα επίπεδα χρεοκοπίας με βάση τα παράγωγα των ομολόγων.
Από τα πλέον σημαντικά στοιχεία είναι ότι η Ιρλανδία εμφανίζει CDS 690 μονάδες βάσης και είναι μια από τις χώρες που έχει επιδείξει πολύ καλή συμπεριφορά παρ΄ ότι διαθέτει μηχανισμό στήριξης όπως η Ελλάδα.
Η Ισπανία 375 μονάδες βάσης,  Ιταλία 465 μονάδες β΄σης, η Γερμανία 179 μ.β. και η Γερμανία 109 μονάδες βάσης.
Το ευρώ στα 1,3525 δολάρια με χαμηλό 1,3490 δολάρια και υψηλό 1,36 δολάρια.

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου