Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Δεν θέλει ο Μπαρόζο χάσμα ανάμεσα σε Ευρωζώνη και Ε.Ε.

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/

    Τη συμμετοχή και των χωρών της Ευρωπαϊκής Ένωσης που δεν ανήκουν στην Ε.Ε. στις συζητήσεις για την κρίση χρέους στους κόλπους της νομισματικής ένωσης επιθυμεί ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο.
 



"Οι 17 χώρες της ευρωζώνης οφείλουν να έλθουν πιο κοντά και να συντονισθούν καλύτερα, αλλά αυτό δεν μπορεί να γίνει ανεξαρτήτως της κοινής αγοράς. Οφείλουμε να αποφύγουμε τη δημιουργία ενός χάσματος ανάμεσα στις δύο ομάδες χωρών, διότι διαφορετικά το ευρώ θα χάσει ένα σημαντικό του στήριγμα", δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα στην εφημερίδα Suddeutsche Zeitung.
Ο Ζοζέ Μπαρόζο επισήμανε πόσο σημαντική είναι η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, χαρακτηρίζοντάς την "φυσικό εκπροσώπο" των συμφερόντων των 27 χωρών της Ε.Ε.. Παράλληλα, απέρριψε για ακόμη μία φορά τη γαλλογερμανική πρόταση για τη δημιουργία νέων οργάνων σε επίπεδο ευρωζώνης.
"Είναι ψευδαίσθηση να πιστεύουμε ότι οι λεπτομέρειες της πολιτικής της ευρωζώνης μπορούν να διευθετηθούν στις δύο ετήσιες συνεδριάσεις των Ευρωπαίων ηγετών...Το θέμα δεν είναι να δώσουμε στην Κομισιόν εξουσία για την εξουσία, απλώς είμαι πεπεισμένος ότι η Ευρώπη δεν λειτουργεί παρά με αυτούς τους θεσμούς και όχι εναντίον τους", ανέφερε.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου