Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

ΑΝΤΙΠΟΙΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΤΑΣΗ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ραντικάλ 30-9-2011

Τέλος οι εξαγωγές προς την Συρία
 Η ένταση με την Συρία είχε την αντανάκλαση της στην οικονομία. Η Συρία από τις 25 Σεπτεμβρίου σταμάτησε τις εισαγωγές της από την Τουρκία.



 ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΗ – Η πολιτική ένταση ανάμεσα σε Συρία και Τουρκία απλώθηκε και στην οικονομία. Η συριακή πλευρά αποφάσισε να σταματήσει την εισαγωγή κάθε τουρκικού προϊόντος. Η απόφαση αυτή σημαίνει ότι τερματίζονται οι ύψους 1 δις 152 εκ. εξαγωγές προς τη Συρία.

Η απόφαση που λήφθηκε από τον πρωθυπουργό Αντίλ Σεφέρ στάλθηκε σε όλα τα τελωνεία της Συρίας και αναφέρει ότι πλέον ¨Απαγορεύεται η εισαγωγή προϊόντων που έχουν τελωνειακό φόρο πάνω από 5%¨.
Έγινε ενημέρωση
 Χτες από το υπουργείο Οικονομικών στάλθηκε σχετικό ενημερωτικό έγγραφο σε όλες τις εξαγωγικές μονάδες. Όλες οι μονάδες που εξάγουν στην Συρία αναζητούνται και ενημερώνονται μία μία.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Εξαγωγέων Ορυκτών και Μεταλλείων Κωνσταντινούπολης Μουράτ Ακγιούζ ανέφερε πως η απόφαση αυτή περιλαμβάνει σχεδόν όλα τα εξαγόμενα προϊόντα λέγοντας : ¨Αφορά τρόφιμα, οικοδομικά υλικά, προϊόντα κλωστοϋφαντουργίας και χημικά υλικά. Αυτό σημαίνει το τέλος των εξαγωγών ανάμεσα σε Τουρκία και Συρία.¨
Ο Ακγιούζ πιστεύει πως πρόκειται για μια απόφαση που λήφθηκε για να τιμωρήσει την Τουρκία και λέει πως πρόκειται για μια πολιτική απόφαση¨.
………………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου