Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Κρίσιμη και για το PSI η έκθεση της τρόικας

Από το ιστολόγιο http://www.newscode.gr/

Καθοριστικής σημασίας για ενδεχόμενη επανεξέταση της συμμετοχή του ιδιωτικού τομέα (PSI) στο δεύτερο πακέτο στήριξης της Ελλάδας, θα είναι η επόμενη αξιολόγηση της Ελλάδας από την τρόικα.



Σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters, το οποίο επικαλείται δηλώσεις υψηλόβαθμων αξιωματούχων της Ευρωζώνης, η έκθεση της τρόικας, η οποία αναμένεται να είναι έτοιμη σε 2 με 3 εβδομάδες, σχετικά με την επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων της Ελλάδας, θα δείξει εάν η χώρα μας πληροί τις προϋποθέσεις για την λήψη της επόμενης δόσης των 8 δισ. ευρώ.
Σύμφωνα με αξιωματούχους, εάν στην έκθεση αναθεωρηθούν πτωτικά οι προβλέψεις για την ανάπτυξη της Ελλάδας, τότε θα αναθεωρηθούν επί τα χείρω και οι προβλέψεις για τα κρατικά έσοδα.
Σε περίπτωση που θεωρηθεί ότι οι χρηματοδοτικές ανάγκες της Ελλάδας είναι μεγαλύτερες από ό,τι προβλεπόταν, οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης δύσκολα θα συμφωνήσουν να αναλάβουν αυτές εξ ολοκλήρου τα νέα βάρη. Ως εκ τούτου, υπάρχει αυξημένη πιθανότητα να καλέσουν τους ιδιώτες επενδυτές ζητώντας τους να δεχθούν απώλειες άνω του 21%.
«Οι συνθήκες του πλαισίου μπορεί να άλλαξαν από την τελευταία επιθεώρηση» δήλωσε αξιωματούχος της ευρωζώνης, επισημαίνοντας ότι τα συμπεράσματα θα βγουν στο τέλος.
«Κανείς δεν ξέρει πόσο μεγαλύτερη θα μπορούσε να είναι η συμμετοχή (του ιδιωτικού τομέα). Θα μπορούσε ενδεχομένως να είναι πολύ πιο κοντά στις τιμές αγοράς. Έχουν ακουστεί τα 50% αλλά αυτό δεν σημαίνει τίποτα» δήλωσε δεύτερος αξιωματούχος, συμπληρώνοντας ότι προς το παρόν δεν υπάρχει συγκεκριμένη άποψη στο εάν η τρέχουσα προσέγγιση θα οδηγήσει σε βιώσιμη λύση ή όχι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου