Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

«Μαγειρεύουν» αλλαγή του Νόμου για τις απολύσεις;

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/

Με την πλάτη στον τοίχο βρέθηκε και σε αυτή την συνάντηση με την τρόικα η κυβέρνηση, αφού αποδείχθηκε απροετοίμαστη στο φλέγον θέμα της εργασιακής εφεδρείας και των απολύσεων.
Ενώ ο υπουργός οικονομικών Ε. Βενιζέλος είχε διαβεβαιώσει τους «ελεγκτές» του Δ.Ν.Τ. της Ε.Κ.Τ. και της Ε.Ε. ότι μπορούσε να προχωρήσει άμεσα σε μια πρώτη «έξοδο» υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα, τώρα φαίνεται ότι η διαδικασία δεν είναι και τόσο απλή αφού σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχουν σοβαρά νομικά κολλήματα.

Ίσως τελικά αυτό να είναι και το αντικείμενο της συζήτησης που θα έχουν αύριο οι «τροικανοί»  με του Ε. Βενιζέλο και Μιλτιάδη Παπαϊωάννου, αφού τα θέματα που επισήμως τους ενδιέφεραν στον χώρο της δικαιοσύνης (επιτάχυνση διαδικασιών και μηχανοργάνωση), εξαντλήθηκαν σήμερα στις επαφές τους με τους Γενικούς Γραμματείς του Υπουργείου Δικαιοσύνης.

Τα τρία σενάρια για την εφεδρεία,  που έχουν τεθεί πλέον επί τάπητος είναι:

• Ένταξη στην εφεδρεία ή απόλυση όσων προσλήφθηκαν σε οργανισμούς εκτός ΑΣΕΠ από το 2000 έως σήμερα.

• Όσοι έχουν θεμελιώσει συνταξιοδοτικό δικαίωμα.

• Απολύσεις εργαζομένων από τους οργανισμούς που θα κλείσουν ή θα συγχωνευτούν.

Οι συσκέψεις για το καυτό θέμα της εργασιακής εφεδρείας θα συνεχιστούν και τα επόμενα 24ωρα προκειμένου να βρεθεί η χρυσή τομή και να αποφευχθούν οι απολύσεις. Στις συναντήσεις αυτές μετέχουν οι Ευ. Βενιζέλος, Δ. Ρέππας, Γ. Κουτρουμάνης, Χρ. Πρωτόπαπας, Ντ. Ρόβλιας και Α. Διαμαντοπούλου.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου