Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Στο προσκήνιο ανεπίσημες συζητήσεις για επιβολή haircut 75% στο ελληνικό χρέος

Από το ιστολόγιο www.bankingnews.gr

     (upd3)Νέες πληροφορίες που κάνουν λόγο για το ενδεχόμενο επιβολής haircut έως και 75% στο ελληνικό χρέος κάνουν το γύρο των διεθνών μέσων ενημέρωσης.
Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, Ευρωπαίοι αξιωματούχοι φέρεται να δηλώνουν πως έχουν ήδη αρχίσει να διεξάγονται ανεπίσημες συζητήσεις με την τρόικα για το ενδεχόμενο επιβολής haircut έως και 75% στα ελληνικά ομόλογα, ποσοστό σημαντικά αυξημένο σε σχέση με το 21% των αρχικών σχεδιασμών.
Το ενδεχόμενο αυτό, σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, θα τεθεί επί τάπητος, με ανεπίσημο τρόπο ωστόσο, στην επόμενη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης (Eurogroup) τη Δευτέρα 3 Οκτωβρίου.

Νωρίτερα το www.bankingnews.gr ανέφερε:

Ανοιχτό αφήνει η Τρόικα το ενδεχόμενο μεγαλύτερου haircut στα ελληνικά ομόλογα
Ανοιχτό αφήνει η τρόικα το ενδεχόμενο επιβολής μεγαλύτερου haircut στα ελληνικά ομόλογα, επιβεβαιώνοντας πληροφορίες του www.bankingnews.gr

Πηγές κοντά στην τρόικα αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η πορεία των μεταρρυθμίσεων που εφαρμόζει η ελληνική πλευρά και οι προσπάθειες για δημοσιονομική προσαρμογή αποτελούν παράγοντα - κλειδί για το ενδεχόμενο επαναξέτασης του ποσοστού του haircut που θα επιβληθεί στο ελληνικό χρέος.
Αξίζει εδώ να σημειωθεί ότι τα τελευταία 24ωρα αυξάνονται οι φήμες ότι η γερμανική κυβέρνηση ασκεί αυξημένες πιέσεις στα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα της χώρας για επιβολή haircut στα ελληνικά ομόλογα έως και 50%.
Επί της ουσίας, οι φήμες αυτές διαψεύδονται, ωστόσο ανεπίσημες πηγές δηλώνουν ότι οι γερμανικές τράπεζες αν αυτό καταστεί αναγκαίο είναι σε θέση να διαχειριστούν χωρίς μεγάλα προβλήματα ένα haircut 50%.

(Πρώτη ενημέρωση 16.28)

www.bankingnews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου