Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Νέα φονική ενέδρα από το PKK Σε εμπόλεμη κατάσταση η νοτιοανατολική Τουρκία, συνεχείς οι επιχειρήσεις κατά Κούρδων

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/
Δεκάδες τα θύματα των επιχειρήσεων τους τελευταίους μήνες
Δεκάδες τα θύματα των επιχειρήσεων τους τελευταίους μήνες  
Αγκυρα, Τουρκία
Τουλάχιστον δύο Τούρκοι στρατιώτες σκοτώθηκαν σε ενέδρα Κούρδων ενόπλων, αναφέρουν τα μέσα, την ώρα που σε όλη την νοτιοανατολική Τουρκία έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις και κλιμακώνονται οι στρατιωτικές εκκαθαριστικές επιχειρήσεις.
Οι Κούρδοι αντάρτες τοποθέτησαν νάρκη σε δρόμο στην επαρχία Σιρνάκ από όπου διέρχονταν φάλαγγα στρατιωτικών οχημάτων αργά το βράδυ της Πέμπτης. Στη συνέχεια άνοιξαν πυρ και ακολούθησε ανταλλαγή πυροβολισμών και ανθρωποκυνηγητό, σκοτώνοντας τρία άτομα.
Πέντε στρατιώτες τραυματίστηκαν από την έκρηξη, σύμφωνα με τις επίσημες αναφορές, ενώ δύο από αυτούς υπέκυψαν στα τραύματα τους.

Πάντως, όπως υποστηρίζουν οι Κούρδοι οι νεκροί στρατιώτες είναι τρεις και οι τραυματίες πέντε.

Εντωμεταξύ σε επαρχίες της νοτιοανατολικής Τουρκίας συνεχίζονται οι επιχειρήσεις του στρατού κατά των Κούρδων ανταρτών.

Η στρατοχωροφυλακή διέταξε την Παρασκευή την υποχρεωτική και άμεση εκκένωση τεσσάρων χωριών στο όρος Κάτο που βρίσκεται στην επαρχία Χακάρι. Η επίσημη δικαιολογία είναι η προστασία των αμάχων από τις συνεχιζόμενες στρατιωτικές επιχειρήσεις.

Στην περιοχή έχουν μετακινηθεί δεκάδες θωρακισμένα οχήματα μεταφοράς στρατιωτών.

Από τα μέσα του καλοκαιριού οι τουρκικές δυνάμεις έχουν εξαπολύσει επιχειρήσεις κατά των Κούρδων ανταρτών οι οποίοι την ίδια ώρα εξακολουθούν να πραγματοποιούν αιφνιδιαστικά επιθέσεις.

Η κατάσταση παραμένει τεταμένη χωρίς να λείπουν τα περιστατικά αψυχολόγητης βίας.

Στην επαρχία Μπινγκέλ, στρατιώτες πυροβόλησαν και τραυμάτισαν βαριά 30χρονη γυναίκα μητέρα επτά παιδιών γιατί δεν σταμάτησε το αυτοκίνητο της όταν της το ζήτησαν. Η κουρδικής καταγωγής γυναίκα δεν γνώριζε τουρκικά. Προ ημερών, σε ένα άλλο περιστατικό έγκυος οκτώ μηνών σκοτώθηκε από πυρά Τούρκων στρατιωτών, καταγγέλλουν φιλοκουρδικά μέσα.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου