Παρασκευή 30 Σεπτεμβρίου 2011

Σύνοδος Κορυφής για το Νομισματικό Σύστημα

Από το ιστολόγιο http://www.24h.gr/

Οι Λαγκάρντ, Ζέλικ, Σόιμπλε, Μπαρουέν και Τρισέ στο Βερολίνο στις 6 Οκτωβρίου.
Η μεταρρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος αναμένεται να συζητηθεί στο Βερολίνο στις 6 Οκτωβρίου, σε σύνοδο που θα πραγματοποιήσουν ηγέτες του ΔΝΤ και της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.



Στη σύνοδο θα συμμετάσχουν, μεταξύ άλλων, ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, ο Γάλλος ομόλογός του, Φρανσουά Μπαρουέν, η γενική διευθύντρια του ΔΝΤ, Κριστίν Λαγκάρντ, ο πρόεδρος της Παγκόσμιας Τράπεζας, Ρόμπερτ Ζέλικ, ο πρόεδρος της ΕΚΤ, Ζαν-Κλοντ Τρισέ, ο γενικός γραμματέας του ΟΟΣΑ, Άνχελ Γκουρία.
Την ίδια μέρα, θα ακολουθήσει συνέντευξη τύπου στις 18.00 (ώρα Ελλάδας), με τη συμμετοχή αυτή τη φορά και της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελας Μέρκελ.
Θέμα των συζητήσεων θα είναι η μεταρρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος, ένα από τα βασικά θέματα της γαλλικής προεδρίας της Ομάδας των είκοσι (G20) πλουσιότερων χωρών του κόσμου.
Μια ομάδα εργασίας υπό την προεδρία της Γερμανίας και του Μεξικού έχει αναλάβει να επεξεργαστεί το θέμα αυτό και θα παρουσιάσει τα συμπεράσματά της κατά την επόμενη σύνοδο κορυφής της G20, στις 3 και 4 Νοεμβρίου στις Κάννες.
Ένα από τα σενάρια, που αναφέρονται για τη μεταρρύθμιση του διεθνούς νομισματικού συστήματος, είναι η εισαγωγή ενός άλλου διεθνούς αποθεματικού νομίσματος, πέραν του δολαρίου, πιο διαφοροποιημένου, επειδή θα δημιουργηθεί από το συνδυασμό των αξιών πολλών εθνικών νομισμάτων πρώτου επιπέδου.
24h NewsRoom

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου