Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Αναθεωρεί ξανά τις προβλέψεις του το ΔΝΤ – Στο 4% ο ρυθμός ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας

Από το ιστολόγιο http://www.newsit.gr/default.php?pname=Article&art_id=94774&catid=13



Το ΔΝΤ πρόκειται να αναθεωρήσει ξανά προς τα κάτω τις προβλέψεις του για τον ρυθμό ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας.

Οι αναθεωρημένες προβλέψεις θα οριστικοποιηθούν και θα δημοσιευτούν στις 20 Σεπτεμβρίου μετέδωσε το ιταλικό ειδησεογραφικό πρακτορείο Ansa.

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, ο ρυθμός ανάπτυξης της διεθνούς οικονομίας φέτος μεν θα διαμορφωθεί στο 4% και το 2012 στο 4,2%, όπως μετέδωσε το Ansa.

Το ΔΝΤ στα τέλη Αυγούστου προέβλεπε ανάπτυξη της διεθνούς οικονομίας φέτος με ρυθμό 4,2% και το 2012 με 4,3%. Προηγουμένως, την 17η Ιουνίου το ΔΝΤ προέβλεπε παγκόσμια ανάπτυξη με ρυθμό 4,3% και το 2012 με ρυθμό 4,5%.

Το Ταμείο εξηγεί την -τρίτη για φέτος- αναθεώρηση της πρόβλεψής του "εστιάζοντας στην επιβράδυνση της οικονομικής δραστηριότητας στην περιοχή της ευρωζώνης".

Στην ευρωζώνη το ΔΝΤ θα ανακοινώσει φετινό ρυθμό ανάπτυξης 1,7% και 1,3% το 2012, από 1,9% και1,4% αντίστοιχα, που ήταν η πρόβλεψη του τέλους Αυγούστου. Τον Ιούνιο η πρόβλεψη έκανε λόγο για ρυθμούς ανάπτυξης 2% και 1,7%, αντίστοιχα.

Πάντως, αναφορικά με την αμερικανική οικονομία, η πρόβλεψη του ΔΝΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης παραμένει η ίδια με αυτή του Αυγούστου: φέτος 1,6% και του χρόνου 2%.

Σε ό,τι αφορά τις αναπτυσσόμενες οικονομίες, η πρόβλεψη του ΔΝΤ για τον ρυθμό ανάπτυξης τους αναθεωρείται αυτή προς τα κάτω και γίνεται 6,5% για φέτος και 6,2% για του χρόνου, από 6,6% και 6,4% αντίστοιχα που προβλέφθηκε τον Ιούνιο (τον Αύγουστο δεν είχε γίνει αναθεώρηση της πρόβλεψης από το ΔΝΤ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου