Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κύπρος: Διώκονται πολίτες για εξύβριση του Δ. Χριστόφια

Από το ιστολόγιο http://www.directnews.gr/

xristofiasΤέσσερις ποινικές διώξεις εναντίον πολιτών, οι οποίοι εξύβρισαν ή προέβησαν σε απρεπείς χειρονομίες εναντίον του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, Δημήτρη Χριστόφια, άσκησε η κυπριακή αστυνομία.

Οι διώξεις έγιναν μετά από αναφορά μελών της προεδρικής φρουράς προς τοπικές αστυνομικές διευθύνσεις.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Φιλελεύθερος» η τελευταία δίωξη πολίτη ήταν το περασμένο Σάββατο, όταν μία εκπαιδευτικός προέβη σε χειρονομία σε βάρος του Προέδρου, την ώρα που το όχημα το οποίο τον μετέφερε πέρασε από δίπλα της. Μέλη της φρουράς του την ανέκοψαν και ειδοποίησαν τον τοπικό σταθμό όπου και της απαγγέλθηκε κατηγορία για εξύβριση.
Σε άλλη περίπτωση, στην Έγκωμη, μία γυναίκα προέβη, επίσης, σε χειρονομία σε βάρος του κ. Χριστόφια.


Επιπλέον, δύο επιβαίνοντες σε όχημα που είχε περάσει έξω από την κατοικία του προέδρου της Δημοκρατίας, στην Έγκωμη, φαίνεται να τον εξύβρισαν. Και οι δύο κατηγορήθηκαν από την αστυνομία για οχληρία και εξύβριση.
Η τέταρτη περίπτωση αφορά πολίτη, ο οποίος στις 17 Αυγούστου είχε εξυβρίσει τον Κύπριο Πρόεδρο, όταν τα αυτοκίνητά τους συναντήθηκαν σε φανάρια.
Σημειώνεται, ότι το σχετικό άρθρο του νόμου που αναφέρεται στην εξύβριση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας, αν και δεν έχει καταργηθεί, παραμένει για χρόνια ανενεργό, αφού σε ελάχιστες περιπτώσεις έχει χρησιμοποιηθεί.
ΑΝΑΡΤΗΘΗΚΕ 7-9-2011 από directNEWS.gr πηγή:απε-μπε

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου