Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Άλλα λέει ο Juncker, άλλα ο Rehn - Juncker: Η εκταμίευση της επόμενης δόσης για την Ελλάδα δεν είναι δεδομένη, αν δεν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι - Να κλείσει η "τρύπα" στον προϋπολογισμό ζητούν Ευρωπαίοι αξιωματούχοι

Σχόλιο ιστολογίου μας : Το μεγαλύτερο πείραμα και εν δυνάμει πολεμική (δίχως όπλα) σύγκρουση της Ελλάδος με την Ευρώπη και τα μεγάλα συμφέροντα /αρπακτικά εναντίον της και γενικά των Ελλήνων εξελίσσετε με αιχμές και πρωτεύων τις ψυχολογικές επιχειρήσεις (psyops) και την κοινωνική μηχανική (sosial engineering) και συνδυαζόμενα με υπερβολικές δόσεις ανακοινώσεων -ψευδοανακοινώσεων  προκαλώντας υπερπληροφόρηση με συνέπεια την αναισθητοποίηση των ανακλαστικών του λογικού των πειραματόζωων /Ελλήνων μέχρις την πλήρη εξουδετέρωσή τους.........τα υπόλοιπα όσοι μπορείτε ...απλά φανταστείτε τα....
Από το ιστολόγιο http://www.bankingnews.gr/

     (upd3)Νέα δήλωση βόμβα βγήκε από τον πρόεδρο του Eurogroup, J. C. Juncker, παρά τα νέα μέτρα που ανακοίνωσε χθες η ελληνική κυβέρνηση. Η εκταμίευση της επόμενης δόσης του δανείου για την Ελλάδα δεν είναι δεδομένη, αν δεν επιτευχθούν όλοι οι στόχοι του προγράμματος, ανέφερε χαρακτηριστικά ο Juncker. Από την πλευρά του ο επίτροπος για τις οικονομικές υποθέσεις της ΕΕ, Olli Rehn εκφράζει την εμπιστοσύνη του στην ελληνική κυβέρνηση ότι αυτή θα κάνει ότι χρειαστεί προκειμένου να εξασφαλίσει την επόμενη δόση.


Την ίδια ώρα, άλλη ευρωπαϊκή πηγή προειδοποιεί ότι δεν θα υπάρξει "χαλάρωση" των στόχων που έχουν τεθεί και η Ελλάδα για να λάβει την επόμενη δόση του δανείου πρέπει να κλείσει την "τρύπα" στον προϋπολογισμό.
Η Ελλάδα πρέπει να επιταχύνει τις αποκρατικοποιήσεις και να εφαρμόσει τις απαραίτητες διαρθρωτικές μεταρρυθμίσεις, ενώ επιβάλλεται να παραμείνει πιστή στους δημοσιονομικούς στόχους το 2012, παρά την "τρύπα" στον προϋπολογισμό του 2011, αναφέρει η ίδια πηγή.
Κατά τον Juncker, δεν υπάρχει κίνδυνος η ευρωπαϊκή οικονομία να εισέλθει εκ νέου σε ύφεση. «Η Ελλάδα πρέπει να γνωρίζει ότι οι στόχοι που έχουν τεθεί πρέπει να επιτευχθούν», δήλωσε ο ίδιος.
Aπό την πλευρά του ο Rehn επισήμανε ότι η κατάσταση στις αγορές κρίνεται ιδιαιτέρως δύσκολη, ενώ παραδέχθηκε ότι η ευρωπαϊκή οικονομία έχει αρχίσει να επιβραδύνει.
Ο επίτροπος ζήτησε την άμεση εφαρμογή των αλλαγών του EFSF.
Τέλος, o Rehn ανακοίνωσε ότι την επόμενη εβδομάδα ο επίτροπος αρμόδιος για την περιφερειακή πολιτική Γιοχάνες Χαν θα πραγματοποιήσει τριήμερη επίσημη επίσκεψη στην Ελλάδα.
Στο μεταξύ, όπως έγινε γνωστό, ο επίτροπος Rehn είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον υπουργό Οικονομικών Ευ. Βενιζέλο.
Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον επίτροπο για τις αποφάσεις που έλαβε χθες το υπουργικό συμβούλιο για την ταχεία προώθηση των διαρθρωτικών αλλαγών.


(Πρώτη ενημέρωση: 16.42)

www.bankingnews.gr   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου