Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ικανοποίηση για την στάση αναμονής των Standard and Poor’s εξέφρασε ο Κίκης Καζαμίας

Από το ιστολόγιο http://astra.mywebreview.com/

Ικανοποίηση για την πρόθεση των Standard and Poor’s, να λάβουν την τελική τους απόφαση για την Κυπριακή οικονομία με την αξιολόγηση και του δεύτερου  πακέτου μέτρων που θα κατατεθούν Βουλή στις 15 Σεπτεμβρίου εξέφρασε ο Κίκης Καζαμίας.


Οι Standard and Poor’s  ανακοίνωσαν ότι η τελική απόφαση του θα ληφθεί με την αξιολόγηση και του 2ου πακέτου δημοσιονομικών διαρθρωτικών μέτρων που θα κατατεθούν στη Βουλή των Αντιπροσώπων στις 15 Σεπτεμβρίου 2011 καθώς επίσης με την διευκρίνιση του σχεδίου για το ελληνικό δημόσιο χρέος και τις τυχόν επιπτώσεις του στο κυπριακό τραπεζικό σύστημα.
Ο υπουργός οικονομικών  εξέφρασε συγκρατημένη αισιοδοξία για την πιο πάνω ανακοίνωση των Standard & Poor’s σημειώνοντας ότι καταδεικνύει ότι υπάρχει προοπτική με το 2ο πακέτο μέτρων να σταθεροποιηθεί η αξιολόγηση της Κυπριακής Δημοκρατίας και να αποφευχθεί περαιτέρω υποβάθμιση της.
Ο κ. Καζαμίας  σημείωσε  ιδιαίτερα την ονομαστική συμπερίληψη στην αναφερόμενη ανακοίνωση του Standard & Poor’s, της προτεινόμενης αύξησης του ΦΠΑ από 15% σε 17%, της παγοποίησης της ΑΤΑ για τα προσεχή δυο χρόνια και της εξοικονόμησης από τις κοινωνικές παροχές 200 εκ ευρώ, γεγονός που προσδίδει στα εν λόγω μέτρα βαρύνουσα σημασία για επίτευξη του στόχου δημοσιονομικής σύγκλισης .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου