Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Εφαρμογή των αποφάσεων ζητούν με μια φωνή Ρεν, Γιούνκερ • Δεν είναι δεδομένη η εκταμίευση, ξεκαθαρίζει ο επικεφαλής του Eurogroup Σκοτσέζικο ντους από τις Βρυξέλλες για την 6η δόση Σε εξέλιξη το... καθιερωμένο θρίλερ για την καταβολή της

Από το ιστολόγιο http://www.enet.gr/?i=news.el.article&id=307812

    Την ώρα που η κυβέρνηση αφήνει να εννοηθεί ότι η εκταμίευση της 6ης δόσης είναι σίγουρη, κορυφαία στελέχη της Ε.Ε. συνεχίζουν να ασκούν πιέσεις στην Ελλάδα, διαμηνύοντας ξεκάθαρα πως η εκταμίευση της 6ης δόσης, μόνο δεδομένη δεν είναι. Ο αρμόδιος επίτροπος για θέματα οικονομίας, Όλι Ρεν, και ο πρόεδρος του Eurogroup, Ζαν Κλοντ Γιούνκερ, ζητούν επιτακτικά την εφαρμογή των συμφωνηθέντων, μία ημέρα μετά τις εξαγγελίες Βενιζέλου, για την επιτάχυνση των μεταρρυθμίσεων.
 



"Πιστεύω ότι η Ελλάδα θα πάρει τις αναγκαίες αποφάσεις προκειμένου να διασφαλίσει την εκταμίευση της 6ης δόσης και ότι μπορούμε να συνεχίσουμε τις οικονομικές μεταρρυθμίσεις στη χώρα", δήλωσε ο Ευρωπαίος Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Όλι Ρεν. Ξεκαθάρισε στη συνέχεια πως οι ελληνικές αρχές θα πρέπει να εκφράσουν τη σαφέστατη πολιτική βούληση τους, λαμβάνοντας τα απαραίτητα μέτρα για την εκπλήρωση των στόχων του προγράμματος.
Λίγο αργότερα, ο επικεφαλής του Eurogroup, μιλώντας σε δημοσιογράφους στην Βουλγαρία, τόνισε πως "η Ελλάδα θα πρέπει να δείξει ότι πέτυχε τους στόχους που τέθηκαν". Στη συνέχεια πρόσθεσε πως "σε αντίθετη περίπτωση δεν μπορεί να εκληφθεί ως δεδομένο ότι η επόμενη δόση θα εκταμιευθεί".
Υπενθυμίζεται πως μόλις χθές ο υπουργός Οικονομικών, Ευ. Βενιζέλος , “δήλωνε πως "δεν ετέθη ποτέ ζήτημα εκταμίευσης της έκτης δόσης”.    

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου