Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Κριτική στον Ερντογάν από την αξιωματική αντιπολίτευση ''Που είναι η πολιτική των μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες;''

Από το ιστολόγιο http://www.ikypros.com/

Κριτική στον Ερντογάν από την αξιωματική αντιπολίτευση


“Κάθε εβδομάδα η Τουρκία περιέρχεται σε κατάσταση πολέμου με μία χώρα”, δήλωσε ο ηγέτης της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην Τουρκία (Ρεπουμπλικανικό Λαϊκό Κόμμα) Κεμάλ Κιλιτσντάρτογλου, κατηγορώντας την εξωτερική πολιτική της Κυβέρνησης Ερντογάν και τονίζοντας ότι “η πολιτική μηδενικών προβλημάτων με τους γείτονες έχει μετατραπεί σε πολιτική μηδέν εις το πηλίκο”.


Σε δηλώσεις που έκανε στους δημοσιογράφους, στο Αϊδίνι όπου βρίσκεται, ο Κιλιτσντάρογλου, αφού τόνισε ότι η Τουρκία” κάθε εβδομάδα περιέρχεται σε κατάσταση πολέμου με μία χώρα”, είπε πως το κόμμα του θα θέσει το θέμα στην εθνοσυνέλευση.

“Αυτό που πρέπει να κάνει η Τουρκία είναι να εστιαστεί στην επίλυση του προβλήματος Ισραήλ-Παλαιστίνης. Η εξωτερική πολιτική της Τουρκίας δεν μπορεί να περιοριστεί στη Γάζα”, είπε και πρόσθεσε ότι “το κυβερνών κόμμα δεν έχει δικαίωμα να καταστήσει την Τουρκία, χώρα που δεν εμπνέει εμπιστοσύνη”.

Ο Κιλιτσντάρογλου είπε, επίσης, ότι η πρόσφατη έκθεση του ΟΗΕ σχετικά με το επεισόδιο που είχε προκληθεί πέρυσι στο πλοίο “Μαβί Μαρμαρά”, “συνιστά μία από τις βαριές ήττες της τουρκικής εξωτερικής πολιτικής” και συνέχισε: “Τα μέτρα που ανακοίνωσε ο Υπουργός Εξωτερικών δεν έχουν κανένα νόημα πέραν της εξαπάτησης της τουρκικής κοινής γνώμης. Το Ισραήλ έχει πάρει αυτό που ήθελε”.

Τέλος, ο Τούρκος πολιτικός είπε ότι “η Κυβέρνηση αφενός λέει ότι θα παγώσει τις στρατιωτικές συμφωνίες που έχουν υπογραφεί με το Ισραήλ και αφετέρου λέει ναι στην πυραυλική ασπίδα, η οποία είναι ξεκάθαρο ότι δημιουργείται για την ασφάλεια του Ισραήλ”.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου