Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Τουλάχιστον τρεις νεκροί στην πόλη Χομς Την επίσκεψη του γγ του Αραβικού Συνδέσμου ματαιώνει η Συρία

Από το ιστολόγιο http://news.in.gr/world/article/?aid=1231127177

Στόχος της επίσκεψης του γγ του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία ήταν να ασκηθούν πιέσεις να σταματήσει η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων και να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις
Στόχος της επίσκεψης του γγ του Αραβικού Συνδέσμου στη Συρία ήταν να ασκηθούν πιέσεις να σταματήσει η αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων και να υπάρξουν μεταρρυθμίσεις   (Φωτογραφία:  ΑΠΕ )         


Δαμασκός, Συρία
Η προγραμματισμένη για την Τετάρτη επίσκεψη του γενικού γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Ναμπίλ αλ Αράμπι στη Συρία, αναβλήθηκε επ' αόριστον, μετά από αίτημα της Δαμασκού, κάνοντας λόγο για «καταστάσεις πέρα από τον έλεγχό μας». Οι αντικυβερνητικές διαδηλώσεις συνεχίζονται εδώ και μήνες, ενώ σε εισβολή στρατιωτών στην πόλη Χομς σκοτώθηκαν τουλάχιστον τρία άτομα.

Σύμφωνα με το επίσημο πρακτορείο ειδήσεων Sana, η Δαμασκός ζήτησε από τον Ναμπίλ αλ-Αράμπι να αναβάλει την προγραμματισμένη επίσκεψή του, επικαλούμενη «κατάστασης πέρα από τον έλεγχό μας».

«Η επίσκεψη αναβλήθηκε για μια απροσδιόριστη ημερομηνία μετά από αίτημα της Συρίας και μια νέα συνάντηση θα πρέπει να καθοριστεί σύντομα» ανέφεραν διπλωματικές πηγές στο Γαλλικό Πρακτορείο.

Στόχος της επίσκεψης ήταν να ασκηθούν πιέσεις στην κυβέρνηση της Συρίας να σταματήσει την αιματηρή καταστολή των διαδηλώσεων και να εισάγει μεταρρυθμίσεις.

Την ίδια στιγμή, οι δυνάμεις ασφαλείας της Συρίας πραγματοποίησαν την Τετάρτη μεγάλη επιχείρηση στην πόλη Χομς. Σύμφωνα με ακτιβιστές, τουλάχιστον τρία άτομα έχασαν τη ζωή τους.

Οι Τοπικές Συντονιστικές Επιτροπές του αντικαθεστωτικού κινήματος εναντίον του καθεστώτος αλ Ασαντ επισήμαναν πως πολλά άρματα μάχης εισέβαλαν στην πόλη και πως σε πολλές συνοικίες έχουν διακοπεί οι τηλεπικοινωνίες.
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου