Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

ΣΚΛΗΡΕΣ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΓΙΑΑΛΟΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ

Από το ιστολόγιο http://tourkikanea.gr/

Εφ. Ραντικάλ 7-9-2011

Σκληρή δήλωση από το Ισραήλ
 Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Γιααλόν δήλωσε πως η κρίση του Ισραήλ με την Τουρκία δεν πηγάζει από κάποιο λάθος του Ισραήλ. Ο Γιααλόν αναρωτήθηκε ¨αν είναι δυνατόν να χαίρει εμπιστοσύνης μια κυβέρνηση που έχει φιλικές σχέσεις με το Ιράν και την Χαμάς¨ και ισχυρίστηκε πως η Τουρκία ¨έχει μετατραπεί σε μια Ισλαμική Δημοκρατία¨. 



Ο αντιπρόεδρος της ισραηλινής κυβέρνησης Γιααλόν που μετείχε και στις συναντήσεις που είχαν γίνει πριν την δημοσίευση της έκθεσης του ΟΗΕ σχετικά με την επίθεση στο στόλο, και είχαν ως στόχο την επαναπροσέγγιση, υποστήριξε η κρίση στις σχέσεις με την Τουρκία δεν πηγάζει από κάποιο λάθος του Ισραήλ.
…………
Σχετικά με τον πρωθυπουργό Ερντογάν ανέφερε πως ¨Από τότε που ανέλαβε την διακυβέρνηση η Τουρκία δεν κατευθύνεται προς τα Δυτική αλλά προς τα ανατολικά. Η Τουρκία από λαϊκή δημοκρατία μετατράπηκε σε Ισλαμική Δημοκρατία¨
Αναφερόμενος στο θέμα της συγγνώμης σχετικά με την επίθεση στο πλοίο Μαβί Μαρμαρά είπε πως ¨ Στόχος εδώ ήταν η πρόκληση ήττας στο Ισραηλινό κράτος. Εάν υπάρχει κάποιος που πιστεύει ότι το πρόβλημα θα το έλυνε μια λέξη, αυτό θα πει ότι δεν έχει αντιληφθεί τίποτε¨.

…………….

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου