Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Ο πρωθυπουργός του Καναδά θεωρεί την «ισλαμική τρομοκρατία» τη μεγαλύτερη απειλή

Από το ιστολόγιο http://www.briefingnews.gr/international/item/4701

Σε αποκλειστική συνέντευξη, που παραχώρησε στο κρατικό κανάλι CBC News, και θα μεταδοθεί την Πέμπτη, ο καναδός πρωθυπουργός, Στίβεν Χάρπερ, δηλώνει ότι η μεγαλύτερη απειλή για την ασφάλεια του Καναδά μια δεκαετία μετά τις επιθέσεις της 11ης Σεπτεμβρίου εξακολουθεί να είναι κατά την άποψη της κυβέρνησης η «ισλαμική τρομοκρατία».


Υπάρχουν και άλλες απειλές, αλλά τον μηχανισμό ασφαλείας του Καναδά απασχολούν οι τρομοκρατικές απειλές των εξτρεμιστών του Ισλάμ, τονίζει ο καναδός πρωθυπουργός.

Ο Χάρπερ εκτιμά ότι είναι δυνατόν να προκύψουν τρομοκρατικές ενέργειες «από το πουθενά», όπως οι πρόσφατες επιθέσεις στη Νορβηγία, όπου ένας ακροδεξιός που μισούσε τους μουσουλμάνους, ο Άντερς Μπέρινγκ Μπράιβικ, σκότωσε 77 ανθρώπους.

Ωστόσο, ο Χάρπερ επιμένει ότι η «ισλαμική τρομοκρατία» εξακολουθεί να είναι η κορυφαία απειλή, αν και παρουσιάζει κάμψη. «Όταν οι άνθρωποι σκέφτονται τους τρομοκράτες του Ισλάμ τους συνδέουν με το Αφγανιστάν ή κάποια χώρα της Μέσης Ανατολής, αλλά η αλήθεια είναι πως η απειλή κυριαρχεί σε όλο τον κόσμο», υπογραμμίζει, αναφέροντας την πρόσφατη επίθεση στα γραφεία του Ο.Η.Ε. στη Νιγηρία.

Ο πρωθυπουργός λέει πως πρέπει να παρακολουθούνται οι γηγενείς ισλαμιστές εξτρεμιστές στον Καναδά. Η συνέντευξη του Καναδού πρωθυπουργού εν όψει της 11ης Σεπτέμβρη αναμένεται να προκαλέσει αίσθηση στον Καναδά, όπου ζει μεγάλη κοινότητα Μουσουλμάνων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου