Τετάρτη 7 Σεπτεμβρίου 2011

Πολυβίου : ‘Διαχωρισμός του πορίσματος από το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας’

Από το ιστολόγιο http://www.onlycy.com/


polis polubiou 300x194 Πολυβίου : Διαχωρισμός του πορίσματος από το ανακριτικό έργο της ΑστυνομίαςΤο πόρισμα της Ερευνητικής Επιτροπής για την έκρηξη στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί είναι τελείως διαφορετικό από το ανακριτικό έργο της Αστυνομίας για τη φονική έκρηξη, τόνισε σήμερα ο Επικεφαλής της Επιτροπής Πόλυς Πολυβίου.
Ερωτηθείς, μετά το πέρας της σημερινής ακροαματικής διαδικασίας, αν η αρχική του τοποθέτηση συνιστά απάντηση σε χθεσινή δήλωση του Αρχηγού της Αστυνομίας Μιχάλη Παπαγεωργίου για την αξιοποίηση του πορίσματος της Επιτροπής του, ο κ. Πολυβίου είπε ότι η αναφορά του «ήταν μία γενική τοποθέτηση για την οποία ήλθα σε επαφή σήμερα με τον Γενικό Εισαγγελέα – και συμφωνεί απολύτως μαζί μου και συμφωνώ και εγώ μαζί του φυσικά – είναι ότι οι δύο διαδικασίες είναι τελείως διαφορετικές».



«Εγώ θα ολοκληρώσω τη διερεύνηση και θα υποβάλω το πόρισμά μου, όπως προνοούν οι όροι εντολής μου. Ο Γενικός Εισαγγελέας θα προχωρήσει με το δικό του τρόπο και τις δικές του μεθόδους για να ολοκληρωθεί η ποινική ανάκριση και να προωθηθούν κατηγορητήρια. Οι δύο διαδικασίες είναι απόλυτα διαφορετικές και χωριστές», πρόσθεσε.
Ερωτηθείς αν μετά και την κατάθεση του Προέδρου της Δημοκρατίας και τις σημερινές καταθέσεις διαφοροποιούνται κάποια δεδομένα ή κάποιοι χειρισμοί του αναφορικά με τους μάρτυρες που πρέπει να καλέσει, ο κ. Πολυβίου απάντησε αρνητικά, λέγοντας ότι «προς το παρόν δεν έχει διαφοροποιηθεί ο,τιδήποτε».
«Προχωρώ με βάση το αρχικό μου πρόγραμμα, δεν μπορώ, όπως κατανοείτε, να προβώ σε οποιοδήποτε ουσιαστικό σχόλιο, δεν έχω διαμορφώσει τελικές απόψεις επί οποιουδήποτε θέματος, το πρόγραμμα προχωρεί όπως το είχαμε διαμορφώσει», είπε.
Ο κ. Πολυβίου ανέφερε ακόμη ότι στο τέλος αυτής της εβδομάδας θα συγκαλέσει τους συνεργάτες του σε σύσκεψη «για να δούμε ακριβώς τι κενά παραμένουν και τι κενά θα πρέπει να πληρωθούν» και εξέφρασε την ελπίδα ότι μέχρι τις 15 με 16 Σεπτεμβρίου θα ολοκληρωθούν οι δημόσιες ακροάσεις «και θα αρχίσουμε τη συγγραφή του πορίσματος».
Υπέδειξε επίσης ότι εάν υπάρξει ανάγκη να κληθεί και πάλιν οποιοσδήποτε αυτό θα γίνει και επεσήμανε ότι ήδη οι συγγενείς των θυμάτων της φονικής έκρηξης τον έχουν παρακαλέσει «να καλέσουμε ορισμένα συγκεκριμένα πρόσωπα».
«Τους είπα ότι θα το μελετήσω προσεκτικά και θα αποφασίσω», είπε, διευκρινίζοντας ότι δεν έχει αποφασίσει προς το παρόν αν θα επανακαλέσει οποιουσδήποτε μάρτυρες.
«Μιλούμε για νέους μάρτυρες», κατέληξε.
Η αυριανή ακροαματική διαδικασία αρχίζει στις 10:00 και σε αυτήν έχουν κληθεί να καταθέσουν ο Διευθυντής του Διπλωματικού γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Λεωνίδας Παντελίδης και ο Γραμματέας Β’ του Διπλωματικού Γραφείου του Προέδρου της Δημοκρατίας Ιάκωβος Γεωργίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου