Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Διευρύνθηκε τρίτη ημέρα το ανοδικό σερί της Wall Street

Από το ιστολόγιο www.capital.gr

Dow11.123,33183,38 1,68%  
  Nasdaq2.506,8246,31 1,88%  
Η Wall Street σήμερα

Σε υψηλά ημέρας με "σπριντ" της τελευταίας στιγμής, έκλεισαν οι βασικοί δείκτες του αμερικανικού χρηματιστηρίου, με τον βιομηχανικό Dow Jones να επανακατακτά το επίπεδο των 11.000 μονάδων. Θετικός καταλύτης για την επενδυτική ψυχολογία η αισιοδοξία για την αντιμετώπιση των αναγκών ανακεφαλαιοποίησης ευρωπαϊκών τραπεζών δια στόματος Ευρωπαίων αξιωματούχων αλλά και τα καλύτερα των εκτιμήσεων στοιχεία για τις νέες αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας στις ΗΠΑ, που ενθάρρυναν τους επενδυτές εν αναμονή των αυριανών εκτιμήσεων για τις θέσεις απασχόλησης στις ΗΠΑ.

Οι προειδοποιήσεις του προέδρου Barack Obama και του υπουργού Οικονομικών, Timothy Geithner για τον αντίκτυπο της ευρωπαϊκής κρίσης στην αμερικανική οικονομία δεν αντέστρεψαν το κλίμα.

Στον αμερικανικό επιχειρηματικό κλάδο, κάθε είδηση επισκιάστηκε από την απώλεια του μεγάλου ηγέτη της Apple, Steve Jobs, ο οποίος σε ηλικία 56 ετών, έχασε την πολυετή μάχη με τον καρκίνο. Εν μέσω ενός ανοδικού τεχνολογικού κλάδου, η μετοχή της Apple, αντιμέτωπη όλη μέρα με μικτές τάσεις, έκλεισε στο -0,23%.

Δείκτες-Στατιστικά

Ο βιομηχανικός δείκτης Dow Jones κέρδισε 183 μονάδες (1,68%) κλείνοντας στις 11.123 μονάδες. O S&P 500 σημείωσε άνοδο 21 μονάδων (1,83%) στις 1.165 μονάδες.  Ο δείκτης Nasdaq κατέγραψε άνοδο 46 μονάδων (1,88%) φτάνοντας τις 2.507 μονάδες.

Στο μεταξύ, στα ADRs ελληνικών εταιρειών στη Wall Street, η Εθνική Τράπεζα ολοκλήρωσε τη συνεδρίαση με κέρδη $0,03 ή σε ποσοστό 5,26% και έκλεισε στα 0,64 δολάρια.

Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα διατήρησε σήμερα αμετάβλητο στο 1,5%, ενώ αποφάσισε να ξεκινήσει ένα νέο πρόγραμμα αγορών καλυμμένων ομολόγων ύψους 40 δισ. ευρώ και να προχωρήσει και σε πιο μακροπρόθεσμες πράξεις αναχρηματοδότησης για την παροχή ρευστότητας.

Στην τελευταία συνέντευξη Τύπου ως επικεφαλής της ΕΚΤ πριν παραδώσει τα ηνία στον Ιταλό κεντρικό τραπεζίτη Mario Draghi την 1η Νοεμβρίου, ο Jean-Claude Trichet προειδοποίησε ότι η αβεβαιότητα στην Ευρωζώνη παραμένει ιδιαίτερα υψηλή και οι κίνδυνοι είναι ενισχυμένοι. Σε αυτό το πλαίσιο, κάλεσε τις τράπεζες να δρομολογήσουν όλα τα αναγκαία μέτρα για να ενισχύσουν τους ισολογισμούς τους, ενώ πρόσθεσε ότι θα πρέπει να εκμεταλλεύονται -όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο- τα κυβερνητικά προγράμματα για την ανακεφαλαιοποίηση τους.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ, Timothy Geithner προειδοποίησε πως η όξυνση της κρίσης στην Ευρώπη θα προκαλούσε σημαντική οικονομική «βλάβη» υπονομεύοντας την εμπιστοσύνης και εξασθενίζοντας τη ζήτηση.

Μια συντονισμένη κίνηση επανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών ζήτησε νωρίτερα ο πρόεδρος της Κομισιόν, Jose Manuel Barroso, να διεξάγουν συντονισμένα τα κράτη-μέλη της ΕΕ.

«Προτείνουμε στα κράτη-μέλη της Ένωσης να προχωρήσουν συντονισμένα στην επανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών, καθώς και να ξεφορτωθούν τα τοξικά assets που ενδεχομένως έχουν», δήλωσε ο πρόεδρος της Κομισιόν σε τηλεοπτική του συνέντευξη.

Μάλιστα, τόνισε πως η Κομισιόν βρίσκεται σε στενή επαφή τόσο με τις εποπτικές όσο και με τις τραπεζικές αρχές για το ζήτημα, καθώς και ότι ξεκίνησε ήδη η διαδικασία προετοιμασίας κάποιων πτυχών αυτής της προσπάθειας. "Ίσως χρειαστεί να καταβάλλουμε περισσότερες προσπάθειες καθώς η κατάσταση στην αγορά έχει αλλάξει, μετά από τα stress tests".

Στα αμερικανικά μάκρο, αύξηση μικρότερη των εκτιμήσεων σημείωσε ο αριθμός των ατόμων στις ΗΠΑ που υπέβαλαν νέα αίτηση για επίδομα ανεργίας την εβδομάδα που ολοκληρώθηκε την 1η Οκτωβρίου.
Το υπουργείο Εργασίας ανακοίνωσε ότι οι αιτήσεις επιδομάτων ανεργίας αυξήθηκαν κατά 6.000 στις 401.000, ενώ οι οικονομολόγοι ανέμεναν άνοδο κατά 19.000.

Αύξηση 78% στα κέρδη κατέγραψε το δεύτερο τρίμηνο η εταιρεία ποτών Constellation Brands, όπως μεταδίδουν ξένα ειδησεογραφικά πρακτορεία.

Συγκεκριμένα, τα κέρδη της εταιρείας αυξήθηκαν στα 162,7 εκατ. δολ., ή 76 σεντς ανά μετοχή, από 91,3 εκατ. δολ., ή 43 σεντς ανά μετοχή. Εξαιρουμένων έκτακτων δαπανών η εταιρεία είχε κέρδη 77 σεντς ανά μετοχή, ενώ οι αναλυτές που συμμετείχαν σε δημοσκόπηση της FactSet τα τοποθετούσαν στα 65 σεντς.

Τα έσοδα της εταιρείας υποχώρησαν 20% στα 690,2 εκατ. δολ., καθώς τον Ιανουάριο πούλησε τον κύριο όγκο των δραστηριοτήτων της στην Αυστραλία και στη Βρετανία. Ωστόσο οι πωλήσεις της ξεπέρασαν τις εκτιμήσεις των αναλυτών που τις τοποθετούσαν στα 668 εκατ. δολ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου