Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή στη «σκιά» του... κουρέματος

Από το ιστολόγιο http://www.newpost.gr/

Συνεδριάζει η Κυβερνητική Επιτροπή στη «σκιά» του... κουρέματος
Οι οικονομικές εξελίξεις είναι στο επίκεντρο της κυβερνητικής σύσκεψης που βρίσκεται σε εξέλιξη στο γραφείο του πρωθυπουργού στη Βουλή, υπό την προεδρία του Γιώργου Παπανδρέου. Την ίδια ώρα, συνεδριάζει και ο κοινοβουλευτικός τομέας εργασίας (ΚΤΕ) Οικονομικών του ΠΑΣΟΚ με αντικείμενο το προσχέδιο του κρατικού προϋπολογισμού, η συζήτηση επί του οποίου ξεκινά το μεσημέρι στην Επιτροπή Οικονομικών Υποθέσεων της Βουλής.


Στην ατζέντα της κυβερνητικής συνεδρίασης εκτός από την οικονομική πραγματικότητα βρίσκονται και οι προτεραιότητες που έχουν τεθεί με βάση το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα 2012 -2015, την υλοποίηση των οποίων παρακολουθεί το Γραφείο του Πρωθυπουργού.
Ωστόσο, το κλίμα που έχει διαμορφωθεί στην Ευρώπη σχετικά με την αναθεώρηση της συμφωνίας της 21ης Ιουλίου και το ενδεχόμενο μεγαλύτερου «κουρέματος» του ελληνικού χρέους, από 30 - 50% φούντωσε τα σενάρια για την κρισιμότητα της σημερινής συνεδρίασης. Οι χθεσινές δηλώσεις της κυρίας Ανγκελα Μέρκελ από τις Βρυξέλλες αλλά και του διευθυντή ευρωπαϊκών υποθέσεων του ΔΝΤ Αντόνιο Μπόρχες, είναι ενδεικτικές των διεργασιών για τη διαχείριση του ελληνικού χρέους.
Πηγές από το Μέγαρο Μαξίμου, προσπαθούσαν χθες να χαμηλώσουν τον πήχη λέγοντας ότι η συνεδρίαση της Κυβερνητικής Επιτροπής δεν έχει την κρισιμότητα που επιχειρείται να της αποδοθεί. Ωστόσο ορισμένοι υπουργοί θεωρούν ότι κάποια στιγμή θα πρέπει να συζητηθεί ο συνολικός σχεδιασμός της κυβέρνησης απάναντι στις πιέσεις που δέχεται.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κ. Ηλ. Μόσιαλος διέψευσε πάντως ότι έχει υπάρξει επίσημη πρόταση για «κούρεμα» του χρέους σε ποσοστό 50%. Αλλά και ο σύμβουλος του πρωθυπουργού κ. Λ. Παπαδήμος δήλωσε ότι η Ελλάδα θα πρέπει να αντιταχθεί σε κούρεμα του ελληνικού χρέους μεγαλύτερο από το 21% και επισήμανε ότι η προτεραιότητα θα πρέπει να είναι η πλήρης εφαρμογή του προγράμματος προσαρμογής.
Πηγή: tovima.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου