Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

“Η Ελληνική κυβέρνηση δεν αποφασίζει πλέον για τίποτα – το πάνω χέρι έχουν οι δανειστές”

Από το ιστολόγιο http://xrimanews.gr/


XRIMANEWS.GR









“Αυτό που έχει σημασία είναι πως η ελληνική κυβέρνηση δεν αποφασίζει πλέον για τίποτα – το πάνω χέρι έχουν οι δανειστές”, είπε πρώην υψηλόβαθμο στέλεχος του ΔΝΤ σύμφωνα με πληροφορίες του XrimaNews.gr – Πρόκειται για το ίδιο στέλεχος που προέβλεψε πριν λίγες μήνες ότι το ΔΝΤ θα απειλούσε με αποχώρηση και αργότερα πως θα καθυστερούσε την 6η δόση, για να επιβεβαιωθεί στη συνέχεια με δραματικό τρόπο.



 Η ελληνική κυβέρνηση δεν είναι πια παρά το εκτελεστικό όργανο των αποφάσεων του ΔΝΤ, υποστήριξε το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, σημειώνοντας ότι ακόμη και σε αυτόν της ρόλο η κυβέρνηση είναι ελλιπής. “Υπάρχει απόλυτα ανυπαρξία κρατικού μηχανισμού – Μέσα στην κρίση καταλάβαμε όλοι ότι ενώ χρειάζεται να λειτουργήσει ο κρατικός μηχανισμός αυτός δεν υφίσταται” συμπληρώνει το πρώην στέλεχος του ΔΝΤ.

“Η Τρόικα πήγε στο υπουργείο δικαιοσύνης γιατί ανέλαβαν και τα μικρά – πάνε στα μεσαία στελέχη και τους λένε τί να κάνουν και διαπιστώνουν ότι δε γίνεται τίποτα – δεν υπάρχει μηχανισμός για να προχωρήσει η λύση”. “Οι πολιτικοί προσπαθούν να σώσουν την πολιτική τους ύπαρξη”.
XrimaNews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου