Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΓΣΕΕ: Ανοίγει η πόρτα για μισθούς του Τρίτου Κόσμου

Από το ιστολόγιο http://www.nooz.gr/

Έντονη κριτική ασκεί στις αποφάσεις της κυβερνητικής σύσκεψης για τις Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας που είδαν το φως της δημοσιότητας, με δήλωσή του ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ, Γιάννης Παναγόπουλος.

«Όχι μόνο "το βαρέλι δεν έχει πάτο", αλλά και η κυβερνητική υποχωρητικότητα δεν έχει τελειωμό» αναφέρει ο κ. Παναγόπουλος και εκτιμά ότι με τις αποφάσεις αυτές, «παραχωρούνται ολοσχερώς όλα όσα ζήτησε η "Τρόικα" για τις Συλλογικές Συμβάσεις και οδηγούν στη δραματική και θλιβερή διαπίστωση ότι στην Ελλάδα καταργείται το εργατικό δίκαιο και το συνταγματικό πλαίσιο που το περιβάλλει, το κοινωνικό κεκτημένο της Ευρώπης, και οι - υπερνομοθετικής ισχύος - Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας».

«Ας μην «κοπιάζει» άλλο η κυβέρνηση να κρατήσει τη χώρα στην Ευρώπη και στο ευρώ» συνεχίζει ο πρόεδρος της ΓΣΕΕ και προσθέτει ότι «τέτοιες αποφάσεις βγάζουν τους Έλληνες εργαζόμενους εκτός ευρωπαϊκής προστασίας, εκτός ευρωπαϊκού κοινωνικού κεκτημένου, εκτός ευρωπαϊκού πολιτισμού».

«Την ύστατη στιγμή καλώ την κυβέρνηση να μην νομοθετήσει αυτά που η "Τρόικα" επιτάσσει, γιατί έτσι ανοίγει την πόρτα για αμοιβές και εργασιακές σχέσεις τύπου Κίνας, Ινδίας και χωρών του Τρίτου Κόσμου», καταλήγει ο κ. Παναγόπουλος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου