Πέμπτη, 6 Οκτωβρίου 2011

Ξεπερνούν τους 2.900 σύμφωνα με τον ΟΗΕ Τραγικός ο απολογισμός των νεκρών στη Συρία

Από το ιστολόγιο http://www.protothema.gr/
Ο απολογισμός των νεκρών στη Συρία αυξήθηκε σε πάνω από 2.900 από την έναρξη των διαδηλώσεων με αίτημα τον εκδημοκρατισμό της χώρας τον Μάρτιο, ανακοίνωσε η Υπάτη Αρμοστής του ΟΗΕ για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα σήμερα.


"Βάσει του λεπτομερούς καταλόγου ονομάτων που κρατάμε, ο συνολικός αριθμός των ανθρώπων που έχουν σκοτωθεί στη Συρία αφότου άρχισαν οι διαδηλώσεις βρίσκεται πλέον σε πάνω από 2.900", δήλωσε ο Ρούπερτ Κόλβιλ, εκπρόσωπος της Υπάτης Αρμοστή, Νάβι Πιλάι, στο ειδησεογραφικό πρακτορείο Ρόιτερς.

Ο προηγούμενος απολογισμός των νεκρών που είχε δημοσιοποιήσει ο ΟΗΕ ανερχόταν σε 2.700.

Ο νέος αριθμός --στον οποίο ο Κόλβιλ σημείωσε ότι δεν περιλαμβάνονται όσοι έχουν εξαφανιστεί ή αγνοούνται-- δίνεται στην δημοσιότητα μια ημέρα προτού το Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων των Ηνωμένων Εθνών, που εδρεύει στη Γενεύη, εξετάσει την κατάσταση σε ό,τι αφορά τα ανθρώπινα δικαιώματα στη Συρία, στο πλαίσιο της τακτικής εξέτασης της κατάστασης σε όλα τα κράτη-μέλη του ΟΗΕ.

Η διαδικασία αυτή αναμένεται να αρχίσει αύριο στις 09:00 τοπική ώρα (10:00 ώρα Ελλάδας).
Η ανεξάρτητη διεθνής επιτροπή έρευνας στην οποία έχει ανατεθεί να εξετάσει τις καταγγελίες περί παραβιάσεων των ανθρωπίνων δικαιωμάτων στη Συρία αναμένει πάντοτε το πράσινο φως της Δαμασκού για να εισέλθει στη χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου