Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Που θα «χτυπούσε» ο Κούρδος της «Ντεβ Σολ»

Από το ιστολόγιο http://www.newsbomb.gr/

Τρία ενδεχόμενα εξετάζει η αντιτρομοκρατική και η ΕΥΠ για το ποιος μπορεί να ήταν ο στόχος του 32χρονου Κούρδου μέλους της εξτρεμιστικής οργάνωσης "Ντεβ Σολ" (έχει μετονομαστεί σε DHKP-C), ο οποίος σκοτώθηκε μετά από έκρηξη χειροβομβίδας σε διαμέρισμα στην Θεσσαλονίκη.
Πιθανός στόχος μπορεί να ήταν το Τουρκικό προξενείο στην Θεσσαλονίκη, Τούρκος διπλωμάτης στην Ελλάδα, ή οι φυλακές Διαβατών (εκεί βρίσκεται κρατούμενη γυναίκα με την οποία πιθανότατα είχε σχέση και σε βάρος της εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης των Γερμανικών αρχών για συμμετοχή στην "Ντεβ Σολ"), ή τέταρτο ενδεχόμενο, να είχε το οπλοστάσιο κρυμμένο στο διαμέρισμα, για να το μεταφέρει στη συνέχεια σε μέλη της οργάνωσης στην Τουρκία.



Ο 32χρονος όπως προέκυψε από την έρευνα είχε έρθει στην χώρα μας πριν από περίπου δύο χρόνια και είχε ζητήσει πολιτικό άσυλο.
Τον τελευταίο χρόνο, έμενε στο υπόγειο διαμέρισμα της οδού Υψηλάντου, το οποίο όμως όπως όλα δείχνουν, είχε νοικιάσει άλλο πρόσωπο με ψεύτικα στοιχεία, άτομο το οποίο και αναζητείται από την αντιτρομοκρατική.
Προσαγωγές Κούρδων
Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής έχουν ήδη προχωρήσει σε δέκα προσαγωγές Κούρδων, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να προκύψει κάποιο ενοχοποιητικό στοιχείο σε βάρος τους.
Στο μικροσκόπιο έχουν μπει ακόμη οι διασυνδέσεις του 32χρονου με ένα ζευγάρι το οποίο είχε συλληφθεί τον περασμένο Ιούλιο στην Θεσσαλονίκη για κατοχή πλαστών εγγράφων και διαβατηρίων, ενώ όπως προέκυψε η γυναίκα ήταν καταζητούμενη στην Γερμανία για την ίδια οργάνωση (μέτωπο επαναστατικού, λαϊκού απελευθερωτικού κόμματος), μια οργάνωση η οποία εκεί θεωρείται τρομοκρατική.
Το απόγευμα αναμένεται να βγουν τα αποτελέσματα της βαλιστικής εξέτασης των όπλων τα οποία βρέθηκαν στο διαμέρισμα - γιάφκα. Ο 32χρονος Κούρδος, όπως λένε οι αστυνομικοί, ίσως να τα προμηθεύτηκε από λαθρέμπορους όπλων.
Η «Ντεβ Σολ» και η εγχώρια τρομοκρατία
Στο παρελθόν οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής έχουν ασχοληθεί με την ένοπλη οργάνωση "ΝΤΕΒ ΣΟΛ", αφού υπήρχαν πληροφορίες για επαφές των μελών της με τον ΕΛΑ, την Αντικρατική Πάλη, αλλά και την 17 Νοέμβρη.
Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι εάν οι διασυνδέσεις συνεχίστηκαν και με την νέα γενιά των τρομοκρατών...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου