Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

ΕΨΑΧΝΕ ΓΙΑ ΟΣΤΑ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΑ Ευρήματα στο Μαρί τρεις μήνες μετά

Από το ιστολόγιο http://www.politis-news.com/

Ολοκληρώθηκαν σήμερα, λίγο μετά τις 2.00μμ, οι έρευνες της Αστυνομίας στη ναυτική βάση «Ευάγγελος Φλωράκης» στο Μαρί, με τον εντοπισμό μικρού αριθμού και περιορισμένου μεγέθους ευρημάτων, τα οποία αποστάληκαν για περεταίρω εξετάσεις και ταυτοποίηση. Στις έρευνες ήταν παρόντες και συγγενείς των θυμάτων.




Οπως δήλωσε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας Μιχάλης Κατσουνωτός, στις έρευνες συμμετείχαν πέραν των 250 προσώπων, εκ των οποίων οι 60 προέρχονται από τις Ειδικές Δυνάμεις της ΕΦ, ενώ οι υπόλοιποι προέρχονται από την Αστυνομία και είναι κυρίως σπουδαστές της Αστυνομικής Ακαδημίας Κύπρου.

Ο κ. Κατσουνωτός ανέφερε ότι στις έρευνες συμμετείχαν και συγγενείς των θυμάτων, οι οποίοι πήγαν στη ναυτική βάση και τους επιτράπηκε η είσοδος στον χώρο όπου πραγματοποιούνταν οι έρευνες.

Πρόσθεσε ότι τα ευρήματα, τα οποία είναι μικρά σε μέγεθος και περιορισμένου αριθμού, παρελήφθησαν γα περεταίρω εξετάσεις, οι οποίες αποσκοπούν στην ταυτοποίηση με τη μέθοδο του DNA.

Οπως ανέφερε ο κ. Κατσουνωτός, οι έρευνες ήταν επιβεβλημένες, καθώς τα δεδομένα στην βάση έχουν διαφοροποιηθεί από την ημερομηνία της έκρηξης έως σήμερα, λόγω της διάβρωσης του εδάφους, της βροχόπτωσης, αλλά και της ανακατασκευής της βάσης.

Κατά τη διάρκεια των σημερινών ερευνών χρησιμοποιήθηκε πρόσθετος εξοπλισμός, με τον οποίο αφαιρέθηκε όγκος χώματος από την επιφάνεια του εδάφους, κατέληξε ο Εκπρόσωπος Τύπου της Αστυνομίας.





Πηγή: Εφημερίδα «ΠΟΛΙΤΗΣ»

06/10/2011 - 19:57

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου