Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Βάζει μπροστά τις αποκρατικοποιήσεις ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ το υπ. Οικονομικών

Από το ιστολόγιο http://tvxs.gr/

Προσκλήσεις ενδιαφέροντος για την πρόσληψη νομικών συμβούλων, σχετικά με την αποκρατικοποίηση της ΕΥΔΑΠ και της ΕΥΑΘ, δημοσίευσε το υπουργείο Οικονομικών.


Όπως είναι γνωστό, στο πλαίσιο του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων, η κυβέρνηση επιζητεί να διαθέσει το 27% της ΕΥΔΑΠ (από 61% που κατέχει σήμερα) και το 40% της ΕΥΑΘ (από 74% που κατέχει σήμερα).
Οι προσφορές των ενδιαφερομένων δικηγορικών εταιριών και γραφείων, ζητείται να υποβληθούν το αργότερο έως και την Τετάρτη 12 Οκτωβρίου, στις 2 μετά το μεσημέρι.
Η διάθεση του ποσοστού του Δημοσίου στην ΕΥΔΑΠ είναι προγραμματισμένη για το α΄εξάμηνο του 2012, ενώ και για την εταιρεία της Θεσσαλονίκης η αποκρατικοποίηση θα γίνει το 2012, αν και είχε αρχικά σχεδιαστεί να γίνει μέχρι τα τέλη Σεπτεμβρίου.
Το προς ανάθεση συμβουλευτικό έργο αφορά στη νομική συνδρομή του Δημοσίου σε σχέση με την περαιτέρω αποκρατικοποίηση των εταιρειών, ενώ από την πρόσκληση προκύπτει πως δεν έχει καθοριστεί με ποιο τρόπο θα υλοποιηθεί η διαδικασία αποκρατικοποίησης, δηλαδή αν θα γίνει μέσω του Χρηματιστηρίου ή με άλλο τρόπο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου