Πέμπτη 6 Οκτωβρίου 2011

Ελεγχόμενη χρεοκοπία την Άνοιξη βλέπει η Citi

Από το ιστολόγιο www.capital.gr
Αξιοσημείωτη είναι η μεταβλητότητα που επικρατεί στις μετοχές των ελληνικών τραπεζών το τελευταίο διάστημα, σύμφωνα με σημερινή ανάλυση της Citigroup.

Συγκεκριμένα, η αμερικανική τράπεζα επισημαίνει ότι οι μετοχές των ευρωπαϊκών τραπεζών έχουν υποαποδώσει της αγοράς κατά 15% από την αρχή του έτους και 4% μόνο στον τελευταίο μήνα, ενώ οι ελληνικές τράπεζες έχουν υποαποδώσει της ευρύτερης αγοράς κατά 50% από την αρχή του έτους και 24% στον προηγούμενο μήνα.

Οι οικονομολόγοι της Citi εκτιμούν πως η Ελλάδα θα χρεοκοπήσει ελεγχόμενα μέχρι το τέλος του 2012 και με πιο πιθανή χρονική περίοδο την Άνοιξη του 2012, με haircut 50%-80%.

Αναβαθμίζει δε την μετοχή της Τράπεζας Κύπρου σε buy από hold, καθώς τονίζει πως σε αυτό το επίπεδο, οι μετοχές αρχίζουν να μοιάζουν ελκυστικές με βάση την αποτίμηση και τα θεμελιώδη, ενώ διατηρεί την τιμή-στόχο των 1,45 ευρώ.


Επίσης, αυξάνει την αξιολόγηση ρίσκου στο speculative από high, καθώς ένα σημαντικό μέρος των δραστηριοτήτων της τράπεζας διεξάγονται στην Ελλάδα, «όπου επικρατούν σημαντικά μακροοικονομικά ρίσκα και κίνδυνοι μιας ελεγχόμενης χρεοκοπίας. Αν και δεν πιστεύουμε ότι η Ελλάδα θα εγκαταλείψει το ευρώ, τέτοιες υψηλές ανησυχίες της αγοράς μπορεί να επηρεάσουν την βραχυπρόθεσμη πορεία της μετοχής».

Ακόμη, επαναδιατυπώνει τη σύσταση sell για τις Πειραιώς, ATEbank, ΤΤ και Marfin, καθώς και τη σύσταση hold για την Εθνική Τράπεζα, ενώ αυξάνει το risk rating για όλες τις ελληνικές τράπεζες σε speculative από high, καθώς το σύνολο των δραστηριοτήτων τους διεξάγεται στην Ελλάδα.

Επίσης, με εξαίρεση τις Marfin και Τράπεζας Κύπρου περικόπτει τις τιμές στόχους για τις τράπεζες. Για την Αγροτική σε 0,20 από 0,30 ευρώ, για την Πειραιώς σε 0,32 από 0,45 ευρώ, για το ΤΤ σε 0,45 από 1 ευρώ, για την Εθνική στα 2,50 από τα 3,50 ευρώ.


Πηγή:www.capital.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου